Sticky

Nga Xhelal Zejneli- Qytetërimet lindin, rriten, zhvillohen, arrijnë kulmin e zhvillimit, marrin teposhtën, bien në dekadencë dhe vdesin Osvald Shpengleri (Oswald Arnold Gottfried Spengler, 29 maj 1880 – 8 maj 1936) është historian gjerman dhe filozof i historisë. Tregoi interesim edhe për matematikë, shkencë dhe art. Gjyshi i Osvaldit ngaContinue Reading

Sticky

June 18, 2024 WASHINGTON — Today, the U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) is designating a network of two individuals and seven entities that provide major sources of revenue for U.S.-designated Republika Srpska (RS) President Milorad Dodik (Dodik) and his family. Dodik has used hisContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Në një botë të trazuar, procesi i vendimmarrjes politike paraqitet i ndërlikuar në disa nivele. Në nivelin lokal dhe kombëtar, lidershipi duhet të tregojë disa aftësi dhe veprime të duhura. Siç theksoi Nikolo Makiaveli pesëqind vjet më parë, një sundimtar duhet të jetë në gjendje të posedoj disaContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi– Ëndrra për të qenë një ditë pjesë e BE-së vjen nga dëshira për të jetuar më mirë dhe për të mësuar nga e kaluara. Këtu lindin disa pyetje nëse popujt e Ballkanit kanë mësuar nga e kaluara e hidhur historike, apo kanë në plan të vazhdojnë të shfrytëzojnëContinue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, The Institute for Security Studies and Development, ISSD-NM – The economic crisis that swept through Ukraine after the war has profoundly impacted the citizens of the Balkans and beyond. As businesses struggle to stay afloat, many have been forced to close their doors, leaving employees without jobsContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Nga viti 1961 deri në vitin 1989, Muri i Berlinit ishte një nga pengesat jo vetëm fizike në mes Perëndimit dhe botës komuniste. Mirëpo tre dekada pas, kufiri i dikurshëm që kalonte përgjatë Berlinit si duket u zhvendos më tej në Evropën Lindore, në mënyrë spektakolare në njëContinue Reading

Sticky

Rendi i deritanishëm global u krijua pas vitit 1944-45 në Breten Uoods, SHBA. Por, siç shihet, nuk do të jetë në gjendje të qëndrojë deri në fund të shekullit, për shkak të dobësimit të rolit amerikan, çështjeve urgjente brenda SHBA-së dhe, natyrisht, BE-së së ndarë, e cila vështirë se doContinue Reading

Sticky

Kongresi i SHBA është në një presion të plotë për të bindur administratën që të lejojë Ukrainën të godasë objektivat ushtarake brenda Rusisë me ATACMS. Kryetari i Komitetit të Punëve të Jashtme McCaul gjatë një seance në Kongres Sekretarit të Shtetit Antony Blinken ju drejtua me fjalët: “A do taContinue Reading

Sticky

Nga Donik Sallova- Është paradoksale se si Departamenti i Shtetit në njërën anë kërkon që vendet e Ballkanit Perëndimor, duke përfshirë edhe Kosovën, të orientohen kah integrimet europiane, e në anën tjetër kërkon që Kosova ta tolerojë dinarin si valutë dezintegruese e një shteti me orientim shekullor lindor. Nuk mundContinue Reading

Sticky

Meliza Haradinaj- By closing down five locations of Serbian illegal bank branches in Kosovo’s northern territory, Kosovo has also: 1. Stopped massive money laundering for #Serbia’s high officials’ personal interests (SNS Party); 2. Discontinued the criminal activities (‘projects’) announced by Serbia’s illegal parallel structures, cash-financed by #SerbianDinars by Serbia, acquiredContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Implementing a realistic foreign policy in certain periods of global uncertainty is quite a difficult mission. While globalization and new technology are reducing the capacities of fragile states to become important actors in international politics, the dependence between the big and the weak continues. Historically, small states haveContinue Reading

Sticky

 Daniel Serwer – May 17, 2024 – The inevitable question today for those who think about the Balkans is what to do about the Association/Community of Serb-majority Municipalities. Belgrade wants it formed by statute inside Kosovo. The Americans and Europeans are insisting on it. The Kosovo authorities are resisting it. What should beContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- As uncertainty continues around the globe, in Europe, and especially in the Balkans, the debate on whether governments will fulfill their pre-election promises remains to be seen. Meanwhile, some events in Bosnia and Herzegovina, Kosovo, North Macedonia, and Serbia have been important and influential for other geopolitical actorsContinue Reading

Sticky

“Që Maqedonia e Veriut të vazhdojë rrugën e saj të suksesshme për anëtarësimin në BE, është thelbësore që vendi të vazhdojë në rrugën e reformave dhe respektimin e plotë të marrëveshjeve të saja detyruese, përfshirë Marrëveshjen e Prespës”– ka shkruar në X, Ursula von der Leyen nga Komisioni Evropian. PasContinue Reading

Sticky

My heartfelt congratulations to Gordana Siljanovska-Davkova on her historic election as the first female president of North Macedonia. Congratulations also to all those citizens who exercised their right to vote yesterday in presidential and parliamentary elections. The United States will continue to support your goals for the security, prosperity, andContinue Reading

Sticky

By Dr. Selim Ibraimi, (U.S.)- The winning party in North Macedonia, VMRO-DPMNE, has achieved extraordinary results in defeating the SDSM by large margins in the parliamentary and presidential elections. The presidential candidate Gordana Siljanovska has won 2 to 1 in the results against the current candidate Stevo Pendarovski. According toContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Diskursi politik në epokën e dezinformimit është bërë gjithnjë e më sfidues jo vetëm për shtetet e Ballkanit Perëndimor. Në këtë fazë, një nga sfidat më të rëndësishme është përhapja e dezinformatave politike, të cilat bëhen jo vetëm nga aktorë të sponsorizuar jashtë shteteve, por edhe nga partitëContinue Reading

Sticky

Koalicioni paszgjedhor VMRO – VLEN është shumë i mundëshëm, dhe atë pa llogaritur shumë numrin e deputetëve që do mer VLEN-i. Rregulli fituesi me fituesin, si duket kësaj rradhe mund të mos funksionojë. Heshtja e ndërkombëtarëve në këtë pikë, e bën edhe më të qartë këtë çështje. Të paktën deriContinue Reading

Sticky

SHBA-të mbështesin rrugën e Kosovës drejt integrimit euroatlantik. “Për të ecur përpara, ne kemi nevojë për zbatimin e zotimeve të ndërmjetësuara nga BE-ja, duke përfshirë progresin urgjent në Asociacionin e Komunave me shumicë serbe”. “Kam diskutuar hapat pozitivë të nevojshëm me kryeministrin e Kosovës Kurti sot”- ka shkruajtur në njëContinue Reading

Sticky

By Selim Ibraimi- Some concerns have appeared in the Albanian political scene, especially during the presidential campaign in North Macedonia. While both candidates were initially calm and without accusations, later we saw an increase in criticism between Bujar Osmani from DUI, (presidential candidate supported by the European Front) and ArbenContinue Reading

Sticky

Meliza Haradinaj- After reading the statements from all relevant actors in Kosovo (US, President, PM), this is what I think: Today’s failure of the recall process to remove the current mayors of Kosovo’s northern municipalities is attributable first and foremost to #Serbia’s illegal meddling & threatening of Serbs in #Kosovo,Continue Reading

Sticky

The denial of the Srebrenica genocide by RS President Dodik and other RS leaders during yesterday’s RSNA session and rally in Banja Luka was reprehensible and irresponsible.  Genocide denial insults victims of all ethnicities and compounds the suffering of their families.  It tears at the fabric of the society ofContinue Reading

Sticky

Republika Srpska will initiate the independence process in response to the resolution on Srebrenica. I am proud of the ruling coalition, which shows determination to implement these measures regarding independence. The political elite of Bosnian Muslims scored a serious “own goal” with the resolution on Srebrenica. The genocide in SrebrenicaContinue Reading

Sticky

Iran’s Revolutionary Guard has launched drone strikes against Israel. It is not known when the drones will reach Israel’s airspace. The attack came after Israel killed a top commander of Iran’s Revolutionary Guard a few days ago. Iran’s attack is estimated to be different this time. The US and theContinue Reading

Sticky

Vendimi i Parlamentit Evropian që lejon serbët e Kosovës të udhëtojnë me pasaporta të paligjshme serbe nën liberalizimin e vizave, e minon shtetësinë e Kosovës, duke i inkurajuar serbët të anashkalojnë shtetin dhe ligjet e Republikës së Kosovës. Serbët e Kosovës mund të udhëtojnë me pasaportat e Republikës së KosovësContinue Reading

Sticky

Nga: Vudi Xhymshiti (Frontliner)- Në një peizazh gjeopolitik dinamik dhe të ndërlikuar, roli i të dërguarve ndërkombëtarë shpesh tejkalon thjesht diplomacinë, duke u bërë një pikëmbështetje kritike në ruajtjen e një ekuilibri midis kundërshtarëve historikë. Ky ekuilibër delikat është aktualisht nën vëzhgim në Ballkan, ku veprimet e të dërguarit tëContinue Reading

Sticky

By: Vudi Xhymshiti Date: March 22, 2024 In a dynamic and intricate geopolitical landscape, the role of international envoys often transcends mere diplomacy, becoming a critical fulcrum in maintaining a balance between historical adversaries. This delicate equilibrium is presently under scrutiny in the Balkans, where the actions of U.S. envoyContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- The president of the Bosnian Serbs, Milorad Dodik, in an extraordinary speech in the Parliament of Republika Srpska, has openly threatened to secede from the Federation of Bosnia and Herzegovina (BiH). He has denied the Srebrenica massacre, demanded the expulsion of Western diplomats, and many other threats thatContinue Reading

Sticky

Nga Dr Sadri RAMABAJA- SHBA-të dhe partnerët real të tyre në Ballkan [Shqipëria politike, Republika e Kosovës, gjithësesi edhe Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi], kanë nevojë për një politikë të jashtme që fokusohet në interesat thelbësore të SHBA-ve në rajon, duke rivlerësuar edhe interesat jetike të partnerëve. Deep state dhe keqpërdorimi i tij NjëContinue Reading

Sticky

Nga Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim– Palët e interesuara rajonale të sigurisë kibernetike nuk e konsiderojnë Ballkanin Perëndimor si objektivin kryesor të ndonjë aktori të veçantë kërcënimi. Pra, krimi kibernetik shpesh paraqitet si dorë e zgjatur e qeverisë për konfrontime politike. Sulmet kibernetike në Ballkan tregojnëContinue Reading

Sticky

Ramazan Bekteshi, Uashington- Ka kohë që emisari amerikan G. Escobar është në përplasje me Qeverinë e Kosovës. Ai me çdo kusht do që kërkesat e tij të plotësohen edhe atëherë kur s’është racional dhe i arsyeshëm, duke e gjet palën kosovare në pozitë më të dobët, jo për shkak tëContinue Reading

Sticky

The optimists argue that the era of identity politics is over. They believed that after the fall of the Berlin Wall in 1989, identity-related issues would disappear and Europe would live in peace. However, recent events, such as the war in Ukraine, conflicts among EU member states, and rising tensions in the Balkans, show that the struggle to define identity continues.Continue Reading

Sticky

Frank Schwabe a German politician of the Social Democratic Party (SPD) and a member of the Bundestag from the state of North Rhine-Westphalia has issued some criticisms against US diplomat Oscobar. “With all due respect to the US Special Envoy to the Western Balkans, Gabriel Escobar, the Council of EuropeContinue Reading

Sticky

Komuniteti Inteligjent Amerikan (IC) ka publikuar raportin vjetor mbi kërcënimet ndërkombëtare dhe rajonale duke përfshirë dhe Ballkanin. Trazirat e mundshme ndërshtetëroreTrazirat brenda shtetit – qofshin të bazuara në trazira të brendshme, pakënaqësi ekonomike ose sfidat e qeverisjes, mund të nxisin cikle dhune, kryengritje dhe konflikte të brendshme. Sfidat janë tëContinue Reading

Sticky

German Foreign Minister Annalena Baerbock’s visits to Sarajevo and Podgorica underscored the importance of EU integration. Germany’s positive reception in the Balkans dates back to post-WWII economic and diplomatic support. Historical involvement began in 1878, post-Congress of Berlin, and has continued with economic and military backing. Post-1990, Germany’s diplomatic and economic investment in the Balkans has been significant, including billions in aid and initiatives like the Berlin Process.
Baerbock’s recent remarks stressed no tolerance for “gray areas” in Europe, a need to resist Russian destabilization, and support for Balkan democratic institutions and economic growth. EU accession for the Balkan states is framed as a geopolitical imperative against Russian aggression. Questions remain about the coordination of strategies with France and Britain, as disparities have previously led to regional consequences.Continue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, The Institute for Security Studies and Development, ISSDNM– Scientific achievements in space exploration have become one of the highest goals for governments worldwide. These achievements not only push the boundaries of human knowledge but also have numerous practical applications and implications. For instance, the U.S. has madeContinue Reading

Sticky

Etnitë moderne ruse, ukrainase dhe bjelloruse u lindën nga Rusia e Kievit, e cila në vetvete ishte një shtet më gjenerik sllavo lindor në kufijtë lindorë të Evropës. Përpara se mongolët të pushtonin zonën, në thelb ishin katër rajone të dallueshme të popujve sllavë: Pas largimit të mongolëve, mbeten vetëmContinue Reading

Sticky

Shqipëria ka hapur bazën e parë ajrore të NATO-s në Ballkanin Perëndimor. Ky moment historik ilustron përkushtimin e palëkundur të Shqipërisë ndaj parimeve të NATO-s për të mbrojtur paqen, lirinë dhe demokracinë duke iu kundërvënë kërcënimeve përmes parandalimit dhe mbrojtjes. Zyrtarë nga qeveria shqiptare, SHBA dhe NATO morrën pjesë nëContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- In parallel with the campaign for the election of presidential candidates and party calculations for the April parliamentary elections in North Macedonia, a new wave of political disinformation as part of digital disinformation has begun to heat the political and emotional competition among ethnic groups. We have becomeContinue Reading

Sticky

Nga prof. Etem Aziri– Tani më një muaj e më shumë ,,u lodha,, duke biseduar me individë e grupe dashamirësh të cilët duan të marin edhe mendimin tim modest rreth ndodhive politike në RMV. Nuk e di nga t’ia filloj, sepse në politikë është shumë vështirë të prononcohet një intelektualContinue Reading

Sticky

Atlantic Forum By Mejreme Asllani –In a complex Euro-Atlantic geopolitical environment, which witnessed the return of conventional warfare following Russia’s full-scale invasion of Ukraine in February 2022, enhancing political dialogue and crisis management have turned into NATO’s operational flagships. Since its establishment at the Vilnius Summit on the ashes ofContinue Reading

Sticky

Suedia do t’i bashkohet NATO-s pasi parlamenti i Hungarisë votoi të hënën për të miratuar anëtarësimin e saj, duke i dhënë fund një bllokimi që ka zgjatur pothuajse dy vjet. Zyrtarët dhe diplomatët e NATO-s thanë se formalitetet e anëtarësimit mund të përfundojnë deri në fund të javës. Finlanda gjithashtuContinue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, ISSD-NM –Although the world achieved rapid development for two centuries, which science calculates this as an achievement of hundreds of millions of years. However, people rather support the religious concept of human achievements than the scientific one. Even though many scientific articles continue to defend the thesisContinue Reading

Sticky

Bordi i Ligës Qytetare Shqiptaro-Amerikane do të mbajë një mbledhje të dielën me datë 25.02.2024. Jemi edhe shumë anëtarë të Bordit të ligës që janë nga Maqedonia dhe sigurisht që jemi shumë të shqetësuar për gjendjen e mjerueshme të shqiptarëve në Maqedoni. Sidomos tani para zgjedhjeve parlamentare ku partitë shqiptareContinue Reading

Sticky

By Pınar Dost– In the mid-nineteenth century, Russian Tsar Nicholas I called the Ottoman Empire the “sick man of Europe.” After a centuries-long decline, the empire officially crumbled in 1922. Yet from those ashes, the Turkish Republic arose; over just a century, it has established a different trajectory. Turkey has evolvedContinue Reading

Sticky

“Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për të mbështetur Shqipërinë në rrugën e saj drejt anëtarësimit në BE dhe në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”,- tha sot në Tiranë sekretari i Departamentit amerikan të Shtetit Antony Blinken. “Me kryeministrin Edi Rama ka diskutuar bashkëpunimin për të avancuar stabilitetinContinue Reading

Sticky

Serbia has received another arms delivery from its ally Russia despite international sanctions on Moscow over its full-scale invasion of Ukraine. Serbian populist President Aleksandar Vucic on Wednesday presented a Russian anti-drone system for electronic jamming known as Repellent that he recently said “is in our hands.” He spoke ahead ofContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- In the last two centuries, the Western Balkans have been Europe’s most troubled region. There have been several factors that have contributed to the Balkans being a hot spot. The internal factors were the nations of the region themselves with the centuries-old goals of forming nation-states, and onContinue Reading

Sticky

Nga Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim– Bota ec me një zhvillim modest, përderisa politika ka një diskurs përshkak të mos zgjidhjes së çështjeve shoqërore. Informacioni i marrë nga rrjeti digjital ka ndikuar në përshpejtimin e zhvillimit teknologjik në të gjitha anët e rruzullit tokësorë. Ky zhvillimContinue Reading

Sticky

PRESS STATEMENT MATTHEW MILLER, DEPARTMENT SPOKESPERSON Today, the Department of State is designating two individuals and 12 entities from the Western Balkans connected to Russia’s malign influence in the region and the corruption that enables it.  The Department is designating Misa Vacic, a Serbian politician, for participating in Kremlin-organized illegitimateContinue Reading

Sticky

Russian President Vladimir Putin has awarded Serbia’s ex-intel chief Aleksandar Vulin with the Order of Friendship for his significant contribution to the cooperation between Serbian spay agency BIA and Russian FSB. Vulin has been under U.S. sanctions for corruption and links to organized crime and Russia. https://www.rferl.org/a/serbia-russia-vulin-order-of-friendship-putin/32798101.html https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy1606Continue Reading

Sticky

Shpëtimin po e kërkojnë jashtë kufijve. Por i kanë gabuar njerëzit… Buzhala dhe Haxhiu janë gazetarët që insistonin që BDI të vazhdojë me VMRO-në. Kelmendi në këtë mision është me urdhër dhe vetëm zbaton atë që i thuhet. Pra, nuk e ndjenë, nuk e mendon atë që e thotë dhe për këtë shkak doli ashtu si doli. Fevziu në këtë mes më habiti… E gjithë ajo karrierë, që në fund të ulët në veturë zyrtare me Haxhiun dhe Buzhalën. Kryeministri shqiptar është çështje e rëndësishme dhe ajo nuk mohohet, por edhe më e rëndësishme është që të jeni njëherë e përgjithmonë të sinqertë me këtë popull të vuajtur. Dil dhe sinqerisht thuaj se aq pata takat politik, sa për 100 ditë edhe pse e premtova për mandat të plotë.Continue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

By Selim Ibraimi- The United States and the European Union are making great efforts for the Western Balkans to become part of the union by 2030, and for Ukraine to maintain its territorial integrity. Last year’s initiative with 6 billion euros to offer the region closer to the EU, tookContinue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

Selim Ibraimi- Përgjatë shekullit të XX, kalimi nga gjeopolitika klasike në gjeopolitikën kritike vlerësohej se ishte ontologjike dhe epistemologjike. Në marrëdhëniet ndërkombëtare, gjeopolitika kritike filloi të zhvillohej më shumë aty kah fundi i shekullit të XX dhe me ndryshimet e mëdha që ndodhën në bllokun lindor. Në kuptimin ontologjik, “materializmiContinue Reading

Sticky

Nga Arsim Zekolli, Shkup- A mundet VV të ketë sukses në Maqedoni? Në teori po, në praktikë – jo. Nëse e mendojmë pak më thellë, nuk ka gjasa as në teori. Të zbërthejmë dy postulatet e VetVendosjes. Postulati i parë, është ai vetë. Shqiptarët në Maqedoni, për dallim nga shqiptarëtContinue Reading

Sticky

Ligjvënësit turq miratuan të martën anëtarësimin e Suedisë në NATO, duke hequr një pengesë të madhe për hyrjen e vendit të paangazhuar më parë në aleancën ushtarake. Ligjvënësit ratifikuan protokollin e pranimit të Suedisë 287 me 55, me anëtarët e partisë në pushtet. Presidenti Rexhep Taip Erdogan gjithashtu e kaContinue Reading

Sticky

DIPLOMACI RAJONALE: Ndihmëssekretari amerikan i Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, James O’Brien, u ka thënë liderëve të Ballkanit Perëndimor se asnjëherë nuk kanë qenë më afër anëtarësimit në Bashkimin Evropian, por që kanë ende punë përpara. Rrugëtimi i Ballkanit Perëndimor drejt anëtarësimit në BE Zyrtari amerikan i ka paralajmëruar liderëtContinue Reading

Sticky

Përderisa nipat, mbesat e kryetarëve të partive politike, miqtë dhe kolegët e tyre do ta drejtojnë arsimin dhe “do të edukojnë” masën, gjendja nuk do të ndryshojë. Përderisa nga politika dhe klanet do të kemi të zgjedhur rektorë, drejtorë dhe pedagogë, kaosi në arsim nuk do të gjejë rrugën eContinue Reading

Sticky

Presidenti amerikan Joe Biden tha sot se nëse largohemi nga Ukraina, Rusia do të vazhdojë sulmin e saj dhe rrëzojë Ukrainën, atëherë çfarë mendoni se mund të ndodhë në Ballkan? Çfarë mendoni se do të ndodhë në Poloni dhe Hungari? https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2024/01/19/remarks-by-president-biden-at-the-u-s-conference-of-mayors-winter-meeting-2/Continue Reading

Sticky

Diplomati i BE-së Mirosllav Lajçak në Davos të Zvicrës është takuar me Jim O’Brien diplomat amerikan i ngarkuar për Ballkanin . “Është e rëndësishme që kjo bisedë për Ballkanin të bëhet pikërisht në fillim të vitit”. “Ne duam ta shohim rajonin duke ecur përpara për të mirën e qytetarëve. ËshtëContinue Reading

Sticky

I ngarkuari me Punë në ambasadën amerikane në Tiranë David Wisner iu bashkua kryeministrit Edi Rama, Ministrit të Mbrojtjes Niko Peleshi dhe Shefit të Mbrojtjes, Gjeneral Majorit Arben Kingji në Qendrën e re të Reagimit kundër Sulmeve Kibernetike (CCARC) të financuar nga SHBA në Ministrinë e Mbrojtjes.Continue Reading

Sticky

Irish Prime Minister Leo Varadkar says the EU’s measures against Kosovo should be lifted. He made the comments during his official visit to Kosovo. EU representative told the reporters that Kosovo must do more to de-escalate the situation to lift the EU sanctions.Continue Reading

Sticky

Kosovo has been approved for purchasing the JAVELIN anti-tank weapons from the United States, say’s the statement of the Defense Security Cooperation Agency. https://www.dsca.mil/press-media/major-arms-sales/kosovo-javelin-missilesContinue Reading

Sticky

Katerina Shymkevyça (Kateryna Shymkevych), analiste dhe drejtuese e Qendrës Analitike të Studimeve Ballkanike me qendër në Kiev në një postim në rrjetin X ka bërë thirrje që SHBA-ja të ndryshojë qëndrimin ndaj Serbisë. “SHBA-ja duhet të ndryshojë qëndrimin e saj ndaj Serbisë”. “Duhet presion për Beogradin, presion për Vuçiqin, dukeContinue Reading

Sticky

Nga Urim Hasipi- Drejtorët nuk i emëron sindikata. Zhvillimet e fundit në të ashtuquajturën “Makedonska navigacija” nuk duhet të kalojnë pa ndëshkime, si për drejtorët poashtu edhe për personat që kanë hyrë në një vend ku cënohet siguria kombëtare. Por, Sindikata duhet që urgjentisht të tërheq ultimatumin, sepse nuk kaContinue Reading

Sticky

Serbia is a flashpoint in the European struggle between democracy and autocratic leaders, with Russia’s war in Ukraine heightening its importance. Now, the Balkan nation is being torn apart by protests accusing the government of authoritarian President Aleksandar Vucic, a strong Putin ally, of widespread election fraud. Foreign policy analystContinue Reading

Sticky

Sekretari britanik i punëve të jashtme David Cameron po viziton Kosovën në udhëtimin e tij të parë pas Vitit të Ri. Ai do të takohet me personelin e Mbretërisë së Bashkuar të vendosur përgjithmonë nëNATO- mision paqeruajtës, njoftoi Foreign Office. “Në takimet me homologët, ai do të nënvizojë përkushtimin eContinue Reading

Sticky

Analisti Hal Brands shkruan se “rezultati i luftës në Ukrainë do të formësojë ekuilibrin strategjik nga Balltiku në Azinë Qendrore, si dhe ekuilibrin e avantazhit midis autokracive euroaziatike dhe demokracive liberale që i kundërshtojnë ato”.Continue Reading

Sticky

Analistja amerikane Ivana Strander në një postim në rrjetin X, ka shkruar se Rusia dhe Serbia po koordinohen mirë para protestave të opozitës serbe të shtunën. “Për 48 orë do të ketë protesta masive në Serbi”. “Rusia ka akuzuar Perëndimin për komplot të një revolucioni me ngjyra. Qeveria serbe kaContinue Reading

Sticky

 “Ne kishim informacione nga shërbimet që na paralajmëruan për këtë. Para së gjithash, këtë informacion na e dha shërbimi sekret rus, por (përfaqësuesit e vendeve perëndimore) na akuzuan për përhapjen e dezinformatave dhe se ishte e pakuptimtë”- tha kryeministrja e Serbisë Ana Brnabic për Pink TV. Po sot presidenti serbContinue Reading

Sticky

By Selim Ibraimi- When the war in Ukraine began, a significant number of specialists thought that the conflict would change Russian policy abroad and at home. Analysts predicted that Ukraine, with support from the West, would win and Russia would lose. Almost two years after Russia attacked Ukraine, Western chancellorsContinue Reading

Sticky

Prime Minister of Kosovo Albin Kurti today said that Radoičić is planning a new attack on northern Kosovo from Novi Pazar and Raška, with support from the Serbian Security Intelligence Agency (BIA). Belgrade has denied Albin Kurti’s allegations. In September Kosovo was attacked by Serbian forces, leaving one policeman dead.Continue Reading

Sticky

By Selim Ibraimi- With the fall of Al-Andalus (711-1492) and the conquest of the territory by the Normans, historians of the time recorded the events in an order that today seems impossible. Their objectivity was seen in the presentation of political, economic, cultural, and social events through the epistemological analysisContinue Reading

Sticky

By Arsim Zekolli- The U.S. State Department’s acceptance of Aleksandar Vucic’s victory obtained through vote import, media intimidation, and mass corruption has taken opposition Serbia by surprise. Still, it should also concern the others in the region who await elections. Maybe the word ‘surprise’ is inadequate to describe the strangeContinue Reading

Sticky

The European Union and the United States urged Serbia to address concerns about its electoral process after independent observers found worrying irregularities including vote buying during Sunday’s snap election. The electoral process in Serbia, which has been a candidate to join the EU since 2012, needs to be improved significantly, two EUContinue Reading

Sticky

Although Serbia’s early parliamentary elections offered voters a choice between political alternatives and freedoms of expression and assembly were generally respected, pressure on voters as well as the decisive involvement of the President and the ruling party’s systemic advantages undermined the election process overall, international observers said in a statement today. TheContinue Reading

Sticky

Populistët e Serbisë pretenduan një fitore gjithëpërfshirëse të dielën në zgjedhjet parlamentare të vendit, të cilat u shoqëruan me raportime për parregullsi të mëdha gjatë një fushate të tensionuar ashtu edhe në ditën e votimit. Kryeministrja në detyrë Ana Brnabiç tha se me gjysmën e votave të numëruara, parashikimet eContinue Reading

Sticky

By Philip Zelikow January/February 2024, published on December 12, 2023 The world has entered a period of high crisis. Wars rage in Europe and the Middle East, and the threat of war looms in East Asia. In Russia, China, and North Korea, the United States faces three hostile states with nuclear weapons and,Continue Reading

Sticky

Komandanti i misionit të KFOR-it në Kosovë, gjeneral majori Özkan Ulutaş, u takua me ambasadorët e grupit të Quint-it nga Franca, Gjermania, Italia, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, si dhe me ambasadorin e Turqisë në Kosovë dhe kreun të misionit të BE-së në Kosovë. (Natopress)Continue Reading

Sticky

Kryeministri hungarez Viktor Orban tha në një intervistë të gjerë me ish-prezantuesin e Fox News, Tucker Karlson, se e vetmja rrugë për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë do të ishte rizgjedhja e Donald Trumpit si president i SHBA-së. Në intervistën, e postuar të mërkurën në faqen e Karlson nëContinue Reading

Sticky

Nga Ramazan Bekteshi, Uashington- Në MV, shqiptarëve nuk u duhet Kryeparlamentar kukull, as Kryeministër i përkohshëm, as President fiktiv, as Ministër i Punëve të Jashtme që jep deklaratë për Banjskën si të ishte një sllovak, apo kur mashtron se ‘MV është mozaik i komuniteteve të barabarta’, as Zëvendës-Kryeministër i MVContinue Reading

Sticky

By Selim Ibraimi– Russian President Vladimir Putin was on an official visit to Saudi Arabia and the United Emirates. Russia, isolated from the democratic world and under sanctions, has managed to keep the national economy alive. It has been done with countries like Serbia, Turkey, China, North Korea, the MiddleContinue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, ISSD-NM- Social networks in our century became important for reforming political institutions. It deciphers the deviations of the political factor from legislative measures to nonimportant events. In this case, information on the Internet is a mechanism that constantly monitors the political executive and forces it to correctContinue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

Qeveria kosovare duhet të mënjanojë një konferencë ndërkombëtare të Fuqive të Mëdha për pjesën veriore ose një Dejton të dytë. Një konferencë e tillë do të kishte pasoja fatale. Takimi i fundit serbo-maqedonas në kuadër të “Ballkanit të Hapur” është një tregues se një aleancë sllave është në ngritje, eContinue Reading

Sticky

RIPOST Nga Prof. Dr. Etem Aziri- Tani më një kohë të gjatë qytetarët e RMV-së jetojnë me ethet e ndryshimeve kushtetuese. “O ndryshim urgjent i kushtetutës o do të ndodh nami”, na kërcënojnë një pjesë e madhe e politikanëve vendorë. Ndryshimi i kushtetutës që është rrjedhojë e kushtëzimeve bullgare doContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Henri Kisinxheri vdiq të mërkurën (1923-2023). I lindur në qytetin Furth të Gjermanisë në një familje hebreje, pas ardhjes në pushtet të nazistëve emigruan në SHBA. Ai ishte ushtarë gjatë Luftës së Dytë Botërore, oficer i inteligjencës amerikane në Gjermani, student dhe profesor i marrëdhënieve ndërkombëtare në Harvard,Continue Reading

Sticky

84 vjet më parë, ish- Bashkimi Sovjetik e pushtoi Finlandën dhe filloi “Lufta e Dimrit” (1939-1940). Finlanda u shpëtua nga uniteti kombëtar dhe rezistenca heroike. Finlanda si anëtare e NATO-s e ka mbyllur kufirin me Rusinë përshkak të politikave të Moskës për të destabilizuar vendet nordike me emigrantë nga LindjaContinue Reading

Sticky

BE ka përfunduar procedurat politike për ratifikimin e marrëveshjes së tregtisë së lirë me Zelandën e Re. Marrëveshja pritet të ulë rreth 140 milionë euro në vit detyrimet për kompanitë e BE-së, rritjen e tregtisë dypalëshe deri në 30 % dhe rritjen e investimeve të BE-së në Zelandë deri nëContinue Reading

Sticky

Ish politikani serb Nenad Çanak ka paralajmëruar armatimin e Serbisë dhe grupeve terroriste në Kosovë, Bosnjë dhe Mal të Zi përmes Kishës Ortodokse Serbe (KOS). (X)Continue Reading

Sticky

Realiteti tregon se shteti serb, në thelb, është gjakpirës dhe se populli serb bashkë me kishën nuk janë në gjendje të dalin nga kriza shekullore dhe urrejtja kundër popujve fqinjë. Përkundër xhelozisë dhe urrejtjes serbe në Ballkan jetojnë kombe që nuk duan luftë. Po a do të mund ta bëjnëContinue Reading

Sticky

Nga Naser Pajaziti- A e dini se vetëm pak kilometra nga Manastiri i Alfabetit është komuna e Çashkës ku shqiptarët me regjistrimin e fundit dolën 50.77% (nga 35% me regj. e 2002), por nuk kanë shkollë shqipe?! Fëmijët shqiptarë në këtë komunë rurale arsimin fillor e ndjekin në gjuhën maqedone!Continue Reading

Sticky

“Good talks with Vjosa Osmani president of Kosovo and Albin Kurti PM on the security situation in Kosovo and the region”. “NATO will continue do what’s necessary to maintain a safe and secure environment for all communities” – “I thanked @NATO_KFOR troops for their key role in preserving regional stability”-Continue Reading

Sticky

Qeveria e Kosovës ka shpenzuar më shumë se 113 milionë euro për të paguar faturat e energjisë elektrike të viteve 2021-2022 për qytetarët në veriun e Kosovës me shumicë serbe. Kostoja pritet të arrijë në 200 milionë euro deri në fund të vitit 2023. Konsumatorët serbë në veri nuk kanëContinue Reading

Sticky

Presidenti i Ukrainës V. Zelensky ka deklaruar sot se Ballkanit Perëndimor, aleatët duhet t’i kushtojnë kujdes para se të shpërthejë një luftë e re. ” Kushtojini vëmendje Ballkanit. Më besoni, ne kemi informacione se Rusia ka një plan: E para, Lindja e Mesme, shpërqendrimi i dytë do të jetë Ballkani”.“TëContinue Reading

Sticky

The U.S. Secretary Antony Blinken will travel to San Francisco November 13-17 to co-host the Asia-Pacific Economic Cooperation (@APEC) Ministerial Meeting. Once there, he will advance APEC priorities, including clean energy, women’s economic empowerment, and inclusivity, -said DOS spokeman, Matthew Miller. (@CSSDMacedonia)Continue Reading

Sticky

Nga Arsim Zekolli- Hem i ofrojnë kryeministri, hem ja ngritin rejtngun nëpër anketa. Këtë trik të anketave të porositura të dizenjuara jo për të rritur rejtingun e liderit (Alies), por për të nënvlerësuar rivalet, e shpiku Zoran Zaevi për të eliminuar Radmilla Sheqerinskën. Duke e poshtëruar me 2% përkrahje karshiContinue Reading

Sticky

Midis viteve 1500 dhe 1800, tre perandori – Osmane, Habsburge dhe Venedikase – konkurruan për tokat dhe detet e Evropës Juglindore. Ardhja e Sulejmanit të Madhërishëm në portat e Vjenës në 1529 sinjalizoi konsolidimin e një fuqie të re botërore Osmane. Rrethimi i dytë (dhe gjithashtu i dështuar) Osman iContinue Reading

Sticky

Nga David Shedd and Ivana Stradner– “Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuciq duket i interesuar për pushtim të dhunshëm të pjesëve (Veriut) të Kosovës dhe është koha që SHBA dhe BE t’ia bëjnë të qartë Beogradit dhe Moskës se do të këtë reagim të ashpër ndaj provokimeve eventuale në Ballkan”, shkruanContinue Reading

Sticky

Analisti nga Sarajeva Jasmin Mujanoviq ka kritikuar Bashkimin Evropian për politikën e butë ndaj Serbisë dhe për 5 shtetet që nuk e njohin Kosovën. “Ju po ndihmoni në destabilizimin e Ballkanit Perëndimor, për të nxitur një sjellje edhe më të keqe të Vuçiqit, një aleat i Rusisë dhe Kinës. JuContinue Reading

Sticky

Nga Arsim Zekolli- Ka mbi 600 universitete në Evropë, nga 1799 në mbarë botën. Nëse secili prej ‘euro-uni-ve’ nxjerr çdo vit 20 të diplomuar ekonomistë, politologë, juristë, ne do të kemi një numër prej 12.000 ekonomistëve, juristëve, politologëve etj. Në nivel global, numri është 39.850. Dhe kjo është padyshim njëContinue Reading

Sticky

“Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të besojnë se rruga e vetme e zbatueshme është një zgjidhje me dy shtete, ku izraelitët dhe palestinezët secili të ushtrojnë të drejtën e tyre legjitime për të jetuar në një shtet të tyren, me masa të barabarta të sigurisë dhe lirisë si dhe mundësive dheContinue Reading

Sticky

Shefi i spiunazhit të Serbisë, Aleksandër Vulin, ka dhënë sot dorëheqje. Ai u ankua se “Aleksandar Vuçiq dhe Serbia po përballen me kërcënime dhe shantazhe që mund të krahasohen vetëm me ultimatumin austro-hungarez të 1914”. SHBA e ka vendosur ish -shefin e sigurimit Vulin në listën e zezë amerikane. (S.I.)Continue Reading

Sticky

Nga Urim Hasipi- Ironia e funksionarëve nuk ka fund. Nuk mbushet tryeza me ndihma sociale. Nëse, nuk ke se çka të thuash më mirë hesht, se sa të jesh patetik. Bitici Fatmir: Qytetarët t’i kalojnë festat me tryezë të plotë! Duhet të kesh guxim të hatashëm që të thuash, citojContinue Reading

Sticky

Pas javësh negociatash, parlamenti i Malit të Zi emëroi të martën një qeveri të re, një koalicion i partive pro-evropiane dhe pro-serbe që pritet të udhëheqë vendin e vogël ballkanik në përpjekjen e tij për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian. Qeveria e re, e udhëhequr nga ekonomisti Milojko Spajiç iContinue Reading

Sticky

Nga Ivana Strander, SHBA- Shumë njerëz në Ballkanin Perëndimor nuk e kuptojnë se pse SHBA po mbështet presidentin serb Vuçiq. Ata besojnë se ka një “lojë” pas (unë jam rritur në Ballkan dhe teoritë e konspiracionit janë pjesë e kulturës). Por çështja është se, nuk ka një “lojë”. Uashingtoni kaContinue Reading

Sticky

Koloneli amerikan në pension, Daniel Davis, tha se “rezultati më i keq i mundshëm” do të ishte përfshirja e SHBA-së në luftën në mes Izraelit dhe Hamasit pasi 21 ushtarë amerikan u plagosën në sulmet në Lindjen e Mesme. (FOXNEWS) https://news.yahoo.com/getting-involved-another-middle-east-153926759.html?fr=sycsrp_catchallContinue Reading

Sticky

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti dhe zv. kryeministri Artan Grubi, janë takuar të enjten pasdite në Shkup me lobistin më të madh pro serb Riçard Grenell. Grenelli njihet me qëndrimet pro serbe dhe kundër Kosovës. BDI viteve të fundit po zhvillon një politikë me dy standarde, duke qenë mbështetëse eContinue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

Kush po e pengon procesin e normalizimit në mes Kosovës dhe Serbisë? E vërteta duhet të thuhet nga diplomatët e BE-së dhe të SHBA-së. Serbia është faktori destabilizues në Ballkan dhe me Kosovën. BE-ja dhe SHBA-ja po humbin kohë me Vuçiqin. Ajo që dëshiron Serbia është angazhimi rus në BallkanContinue Reading

Sticky
Selim Ibraimi

Vjedhja nuk po bëhet vetëm nga paratë e taksapaguesve të Maqedonisë së Veriut, por edhe nga ato të shteteve të huaja, që vijnë në formë të donacioneve dhe ndihmave nga organizatat ndërkombëtare. Informatat dhe akuzat e fundit në lidhje me shfrytëzimin e jashtëzakonshëm të fondeve publike nga anëtarët e familjesContinue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, ISSD-NM– The continuation of armed conflicts in the today’s world partially is a reflection of political instability by economic transition of world’s economy. In this way, breaching of national and international regulations have powered continuous escalation of regional conflicts which give instability to the whole world. TheContinue Reading

Sticky

Kryeministri Albin Kurti ka pritur sot në Prishtinë deputeten britaneze Alicia Kearns. “Ishte një kënaqësi e madhe për të mirëpritur Alicia Kearns, e cila e përdor zërin e saj si deputete për të mbrojtur demokracinë”. “Theksova nevojën për rritjen e sigurisë pas sulmeve terroriste të sponsorizuara nga shteti serb, qëContinue Reading

Sticky

Për të kuptuar luftën në mes Izraelit dhe Hamasit, duhet të kuptoni se si arritëm deri këtu?! Sulmi i Hamasit ndaj Izraelit dhe ofenziva e Izraelit në Gaza si kundër përgjigje, është një tjetër përshkallëzim i rradhës së një konflikt të gjatë, që ka lënë tash me mijëra të vdekurContinue Reading

Sticky

Presidenti Joe Biden lidhi luftërat në Ukrainë dhe Izrael së bashku, gjatë një fjalimi në Zyrën Ovale ditën e enjte, duke i bërë një thirrje të pasionuar popullit amerikan për të mbështetur dy demokracitë tjera që ai thotë se po përballen me kërcënime ekzistenciale. Presidenti paralajmëroi se SHBA dhe demokracitëContinue Reading

Sticky

Parlamenti Evropian (PE) ka dënuar ashpër sulmin ndaj policisë në Banjskë të Zveçanit më 24 shtator, duke e quajtur sulm terrorist dhe ka kërkuar përgjegjësi nga Serbia nëse dëshmohet lidhja e drejtpërdrejtë e Beogradit me këtë ngjarje. Këto janë përfshirë në rezolutën për zhvillimet në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë dhe zhvillimeveContinue Reading

Sticky

Nga URIM HASIPI– Artan Grubi është zëvendëskryeministër apo menaxher marketingu në Bechtel–Enka?! Nga se, kjo qeveri e ka humbur rrugën në oborrin e vet, kjo nuk është lajm! Seç, kjo qeveri nuk ka asnjë lidhje me realitetin, edhe kjo nuk përbën më lajm. Sot, sërish shumë portale publikuan ftesën eContinue Reading

Sticky

Analisti polak Jakub Bielamowicz në një postim në X thotë se BE-ja po humb dita ditës kredibilitetin e saj në Ballkanin Perëndimor. Derisa Aleksandër Vuçiq takohet me klientët e tij ndërkombëtar Putinin dhe Xi në Pekin, Emmanuel Macroni kërcënon të pezullojë në mënyrë të paligjshme liberalizimin e vizave për Kosovën,Continue Reading

Sticky

“Pasi presidenti i Serbisë, Vuçiq është i zënë në Kinë duke takuar superfuqitë lindore, i ofrova kryeministres Bërnabiq nëse ajo është e gatshme të nënshkruajë marrëveshjet e Brukselit dhe Ohrit”. – tha në Tiranë Kryeministri i Kosovës Albin Kurti.Continue Reading

Sticky

Radoiçiqi mbetet i lirë në Serbi. Ende nuk ka pasoja për Beogradin nga Britania, SHBA dhe BE, pavarësisht vrasjes së një oficeri të policisë për armatosjen e paraushtarakëve, rrëmbimit të policëve, as rolit në plagosjen e rëndë të trupave të NATO-s. Megjithatë, Kosova mbetet nën sanksionet e BE-së.Continue Reading

Sticky

Shumica e polakëve votuan për ndryshim. Ata duan një Poloni të fortë, të qëndrueshme dhe të orientuar drejt së ardhmes në zemër të BE-së. Polakët zgjodhën shtetin e së drejtës, gjykatat dhe mediat e lira, një ushtri apolitike dhe demokraci. Ata zgjodhën Evropën. Exit poll në Poloni tregon se opozitaContinue Reading

Sticky

Pentagoni ka urdhëruar një grup të dytë sulmues të aeroplan mbajtëses në Mesdheun lindor, pranë Izraelit për të penguar Iranin ose Hezbollahun nga bashkimi në konfliktin Izrael-Hamas, sipas zyrtarëve amerikanë. Një zyrtar i lartë amerikan i tha ABC News se, grupi sulmues i avionëve USS Eisenhower do të urdhërohet nëContinue Reading

Sticky

Nga Urim Hasipi- Pavarësisht se unë nuk pajtohem në shumë segmente dhe mënyrën e politikbërjes të kësaj qeverie, si dhe pa dallim se nga cilët parti janë ministrat, por megjithatë gjesti i sotëm i zëvendëskryeministrit Fatmir Bytyqi, është për të përshëndetur. Ai shmangu provokimin e rradhës nga një mediumi nacional,Continue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, ISSD-NM, London–The last decades are times of turbulences that reflect the crucial socio-economic events of the last century. Such trends, known from the last century, are defocusing today’s man from true values. The synergy that directs social developments towards the stable epicenter causes some periodical deformations. AlthoughContinue Reading

Sticky

Si mund të konsultohesh dhe të hartosh ligj me atë që shkel ligjin? Nga Urim Hasipi Se në çfarë derexhe ka rënë Ministria e Ekonomisë, nuk duhen shumë njohuri në sferën e ekonomisë për të deshifruar manipulimin që e bën Ministri i Ekonomisë Bekteshi Kreshnik. Ai gjatë tërë kohës manipulonContinue Reading

Sticky

Nga Nijazi Muhamedi- SHQIPTARËT NË UKRAINË: NGA “NJEREZ TË BRAKTISUR, TË HARRUAR” TEK ETNONIMI “SHQIPTAR” DHE GLOTTONIMI (EMRI I GJUHES)-GJUHA JONE SHQIPE.-Dr. NATALIA BICHURINA, UNIVERSITETI I LOZANES… — SHQIPTARET NË MAQEDONI: NGA “GJUHA SHQIPE” ME EMER TEK FSHEHJA E EMRIT TE SHENJTË TË GJUHES SHQIPE: “GJUHA E “POPULLATËS QË PËRBENContinue Reading

Sticky

Nga Muhamer Pajaziti- Kryeministri Aleksandar Vuçiq është ideatori i Ballkanit të Hapur, një nismë që gjoja synonte të krijonte një zonë të lirë ekonomike më të integruar, si model i bashkimit doganor në Bashkimin Evropian. Në këtë rrugëtim, ai me argatët e tij, po paraqitej si engjull dhe si liberalContinue Reading

Sticky

Situata në Kosovë është vërtet shqetësuese dhe më kujton fillimin e pushtimit rus në Ukrainë në vitin 2014. Stili i përfshirjes duket i njohur, sikur dikush po vepron sipas modeleve të sjelljes së z. Vlladimir Putin. Nuk e përjashtoj që Rusia me ndihmën e përfaqësuesve të saj në Ballkan poContinue Reading

Sticky

Dimitar Bechev: Ballkani është pafundësisht më paqësor se tre rajone fqinje: Eksperti nga Bullgaria Dimitar Bechev në rrejtin X ka shkruar se Ballkani është pafundësisht më paqësor se tre rajone fqinje: Evropa Lindore (Ukrainë), Kaukazi Jugor (Karabaku, Osetia JUgore) dhe Lindja e Mesme. Gjeografia është fati, thonë edhe turqit. TheContinue Reading

Sticky

Ripost, (JANAR 13, 2023) Elementë të veprimit të dikurshëm rus në Donbas, Serbia po mundohet t’i manifestojë me shfrytëzimin e dobësive të Kosovës në bisedime, duke i bërë barrikadat si pikë të nxehtë të pozicionit serb dhe përdorimin e serbëve në veri. Përsëritja e strategjisë dhe taktikave ruse në KosovëContinue Reading

Sticky

Presidenti amerikan Joe Biden u takua sot me presidentin gjerman Frank-Walter Steinmeier në Shtëpinë e Bardhë për të përkujtuar Ditën gjermano-amerikane. Ndërsa presidentët e shënuan këtë rast, ata bënë riafirmimin e lidhjeve të forta midis Shteteve të Bashkuara dhe Gjermanisë, duke përfshirë koordinimin e ngushtë në NATO dhe në organizatatContinue Reading

Sticky

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani tha të enjten në Samitin e Komunitetit Politik Evropian (EPC) në Granada, se Serbia po planifikon të rimarrë pjesë të Kosovës, dikur një provincë e Serbisë, dhe mënyra se si Beogradi po përgatitet për ta bërë këtë i tingëllon asaj shumë të ngjashme me mënyraContinue Reading

Sticky

Nga Nijazi Muhhamedi- Nga aktiviteti i Ambasadores së SHBA-ve, rezidente në Maqedoninë juglindore që mbulon edhe Shkupin..!!! Aktiviteti i ambasadës vazhdon!!! https://www.facebook.com/1806787261/posts/pfbid02NdQ7sm6DmNVoWGVSQoMhPcnwK9s6rDBQLTJ5mQk19WArAXgpYh6oU1CNaZ3TRc7l/?app=fblContinue Reading

Sticky

Senati amerikan konfirmoi emërimin e James O’Brien si Ndihmës Sekretar i Shtetit për Evropën dhe Euroazinë. Emërimi i tij u mbështet nga 67 senatorë, ndërsa kundër tij u shprehën 31 anëtarë të Dhomës së Lartë të Kongresit. O’Brien do të zëvendësohet nga Juri Kim, ish-ambasadorja e SHBA-së në Shqipëri, siContinue Reading

Sticky

“Serbia është bërë pika hyrëse e Rusisë në Ballkanin Perëndimor dhe ekzistenca e mediave të kontrolluara nga Moska është një problem i madh për rajonin”,- tha James Rubin, koordinator i Qendrës për Angazhimin Global të Departamentit të Shtetit. “Serbia është i vetmi vend në rajon që nuk i ka mbyllurContinue Reading

Sticky

Nga Urim HASIPI- Pavarësisht se disa nga kryetarët e partive politike shqiptare thonë se kanë komunikim ndërmjet tyre pa marrë parasysh se janë në pushtet ose në opozitë, megjithatë politikbërja dhe interesat partiake kanë zhbërë edhe kuptimin se pse ekzistojnë partitë politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut. Nuk janë tëContinue Reading

Sticky

“Kosova ka qenë prej kohësh një aleate e fortë e Shteteve të Bashkuara dhe NATO-s dhe bota e lirë është e përkushtuar ndaj sovranitetit të tyre. Çdo agresion ndaj Kosovës nga shtetet e mbështetura nga Rusia është i papranueshëm dhe kërcënim për sigurinë globale”, ka theksuar në platformën X, përfaqësuesjaContinue Reading

Sticky

Dimitar Medvedevi, nënkryetar i Këshillit të Sigurimit të Rusisë, ka lëshuar një paralajmërim të ashpër se Rusia do t’i konsiderojë fabrikat gjermane të prodhimit të raketave si “objektiva legjitime” nëse Gjermania furnizon Ukrainën me raketa me rreze të gjatë veprimi Taurus. Deklarata erdhi pasi Marie-Agnes Strack-Zimmermann, kryetare e Komitetit tëContinue Reading

Sticky

“Pas një kërkese urgjente të NATO-s, kam autorizuar aktivizimin e një batalioni të ushtarëve britanikë për të ruajtur paqen në Kosovë”- tha ministri i Mbretërisë së Bashkuar Hon Grant Shapps. “Në ditët në vijim, qindra burra dhe gra do të vendosen për të garantuar sigurinë dhe lirinë e të gjithëveContinue Reading

Sticky

“Ja kao Srbin i moja porodica kao srpska sigurnije se osjećamo na Kosovu nego u Srbiji. Kako je to jednom prije nego što je ubijen rekao Oliver Ivanović: Srbi na sjeveru Kosova nemaju problem sa Albancima. Oni imaju problem sa Srpskom Listom i vladom u Beogradu” kazao je za @IstragaBContinue Reading

Sticky

“Duhet të shmanget përshkallëzimi i mëtejshëm i situatës në mes Serbisë dhe Kosovës”- ka njoftuar MPJ e Gjermanisë. “Është e rëndësishme që Serbia të reduktojë trupat e saj në kufirin me Kosovën pa vonesë. Së bashku me partnerët tanë, ne jemi në kontakt të drejtpërdrejtë me palët e përfshira. ProcesiContinue Reading

Sticky

https://kryeministri.rks-gov.net/en/blog/statement-of-the-government-of-the-republic-of-kosova-regarding-the-movement-of-military-units-of-serbias-armed-forces-toward-the-border-with-the-republic-of-kosova/Continue Reading

Sticky

By Blerim Abedini ISSD-NM, London, United Kingdom-The different viewpoints that we come across in social networks and even traditional news, have hidden reserves of interest. Social networks in the world operate in separate groups, in terms of national as well as professional work. So, sub-categories on the Internet presenting membersContinue Reading

Sticky

Sekretari i Departamentit të Shtetit Antony Blinken ka biseduar sot me presidentin serb Aleksandër Vuçiq për të nënvizuar nevojën e menjëhershme për të ulur tensionet me Kosovën dhe për të kërkuar llogari nga ata që janë përgjegjës për sulmet e fundit të dhunshme. Blinken gjithashtu ka theksuar rëndësinë e zbatimitContinue Reading

Sticky

“Tani që skenari i fajësimit të Vulinit për amnistinë e Vuçiqit dështoi, Serbia po kërkon dëshpërimisht mënyra për të nxitur një skenar ku KFOR-i merr veriun dhe zëvendëson policinë e Kosovës, si reaguesi i parë i sigurisë, duke i shtuar një nyje të re dialogut tashmë të komplikuar nga gjendjaContinue Reading

Sticky

Nga Ruben Avxhiu- Po merresha me diçka tërësisht tjetër kur po nuk ndjenja dot pa i shkruar disa rreshta për komentin e Veton Surroit sipas të cilit si glorifikimi i terroristëve serbë në Kosovë ashtu edhe ai i shqiptarëve të armatosur në Kumanovë është i gabuar. E kuptoj dëshirën eContinue Reading

Sticky

Nga Jusuf Buxhovi- Aspekti historik, diplomatik dhe politik i një prapaskene kundër shtetit të Kosovës, që siç u pa këto ditë me aksionin terrorist në Veri mbetet veprim aktiv i politikës së Beogradit në përputhje edhe me interesat e Rusisë për ruajtjen e sferave të interesit në rajon… Serbia, tashmëContinue Reading

Sticky

“Ky filmim është jashtëzakonisht serioz. Do të ndryshojë tërësisht dinamikën politike në Kosovë. Lista Srpska ka përfunduar dhe Serbia është kapur me pantallona të ulura në një operacion të stilit të Krimesë”, -ka nënvizuar analisti holandez Rainier Jaarsma. (@CSSDMacedonia-Hubspot) https://x.com/RJaarsma/status/1706632929001062760?s=20Continue Reading

Sticky

Ministri polak i Mbrojtjes Mariusz Błaszczak njoftoi se Polonia së shpejti do të ketë 96 helikopterë Apache. Kjo do të jetë flota më e madhe e këtyre helikopterëve jashtë SHBA-së. Si pjesë e marrëveshjes së parë të nënshkruar sot, një qendër shërbimi për pjesët kryesore për Apache do të krijohetContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi: “Deklarata e sotme e Departamentit të Shtetit gjithashtu tregon se ShBA dhe BE do të vazhdojnë lojën e përkëdheljes ndaj qeverisë serbe dhe Vuçiqit”Continue Reading

Sticky

Serbia ka humbur çdo pretendim territorial ndaj Kosovës për dy arsye: Së pari, si rezultat i heqjes së paligjshme të autonomisë së ish-krahinës, e cila ishte një shkas i rëndësishëm për shpërbërjen e Jugosllavisë. Së dyti, si rezultat i krimeve të luftës kundër popullatës shumicë shqiptare të Kosovës. https://x.com/StephanIsrael/status/1704958245335396654?s=20Continue Reading

Sticky

Urim HASIPI-“Tetova duhet të çlirohet nga retorika nacionaliste”. Për kënd e keni këtë mesazh ministre e kulturës e Maqedonisë së Veriut (Bisera Kostadinovska-Stojçevska)? Kujt i adresohet ky mesazh i juaj në pres konferencën e sotme. Mendoj se fjalia juaj është retorikë nacionaliste, paragjykuese dhe ofenduese parasegjithash për qytetarët e Tetovës!Continue Reading

Sticky

“Unë sot fola me presidentin e Azerbajxhanit z.Aliyev dhe i kërkova që të ndërpresë menjëherë veprimet ushtarake në Nagorno-Karabah. Është thelbësore që Azerbajxhani të de-eskalojë situatën për të promovuar një zgjidhje paqësore të konfliktit”- deklaroi Sekretari Amerikan i Departamentit të Shtetit Antony Blinken. https://x.com/SecBlinken/status/1704259914208604410?s=20Continue Reading

Sticky

Në skenën letrare shqiptare, një emër i njohur po vazhdon të dalë në pah për kontributin e tij ndaj historisë, kulturës dhe diaspores shqiptare. Gazetari dhe publicisti i njohur, Dashnim Hebibi, ka bërë një veprim të rëndësishëm në botën e letërsisë me ribotimin e tre librave të tij të njohur:Continue Reading

Sticky

Serbia ka të ngjarë të mbajë zgjedhje të parakohshme vitin e ardhshëm si përgjigje ndaj presionit në rritje nga partitë opozitare, tha presidenti Aleksandar Vuçiç të dielën vonë. “Do të kemi zgjedhje, unë jam gati”, tha Vuçiq për televizionin Pink me qendër në Beograd. Ai tha se zgjedhjet do tëContinue Reading

Sticky

Sekretari amerikan i Shtetit Anony Blinken tha se Millorad Dodik i Republika Srpska po e vë Bosnjën dhe Hercegovinën në rrezik të madh. Blinken i bëri këto komente gjatë një konference të përbashkët shtypi me ministren e Jashtme gjermane Ana Baerbock në Uashington. https://www.state.gov/secretary-antony-j-blinken-and-german-foreign-minister-annalena-baerbock-at-a-joint-press-availability-3/.Continue Reading

Sticky

Dr. Selim Ibraimi- Ndërsa i afrohemi dekadës së tretë të këtij shekulli, vështirësitë në të kuptuarit, zbatimin praktik dhe funksionimin e institucioneve demokratike vazhdojnë të jetë një ndër pengesat kryesore të qeverive në kuadër të rreshtimeve gjeopolitike. Në përgjithësi nga SHBA-të, Evropa Perëndimore e më gjërë shihet se ka njëContinue Reading

Sticky

Josep Borrelli të enjten edhe një herë e bëri kryetarin e qeverisë së Kosovës Albin Kurti kokë turku për faktin se dialogu i sponsorizuar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës nuk po bën ndonjë përparim. Megjithatë, është strategjia e Borrelit për të ushtruar presion në mënyrë të njëanshme ndaj Kosovës,Continue Reading

Sticky

Nga Ramazan Bekteshi- Jeta e shqiptarit si e dallëndyshes, ata po migrojnë nga foletë e tyre, të mallëngjyer, me lot, për tu kthyer sërish në behar. Pse shqiptarët u shnëdruan në shtegtarë të detyruar apo pasionant më shumë se fqinjtë, ata sikur kanë krijuar një kod unik të navigacionit, njëContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Ekziston ende një dilemë në opinion nëse do të ndodhë integrimi i Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian (BE). Zyrtarët e BE-së së fundmi kanë propozuar një datë anëtarësimi të vendeve të rajonit- atë të 2030-ës. Sa është reale 2030-ta nuk dihet, duke marrë parasysh mungesën e shtetit tëContinue Reading

Sticky

Në librin “Verbëri e lumtur”, autori Dariusz Tolczyk i eksploron reagimet perëndimore (dhe mungesën e tyre) ndaj krimeve sovjetike që nga Revolucioni Bolshevik deri te rënia e komunizmit sovjetik. Në këtë mënyrë i kuptojmë motivet ideologjike, politike, ekonomike, kulturore, personale dhe të tjera që qëndrojnë pas këtij fenomeni të çuditshëmContinue Reading

Sticky

Kongresi i SHBA sapo miratoi shitjen e 96 helikopterëve sulmues Apache AH-64E, së bashku me radarë dhe raketa të ndryshme, në Poloni. Ministri polak i Mbrojtjes @mblaszczak tha se negociatat për çmimin tani do të fillojnë. Çmimi i pritshëm është rreth 10 miliardë dollarë. Ndërsa Evropa Lindore riarmatoset në përgjigjeContinue Reading

Sticky

Ilaz Kadriu– Problemi shqiptar në Maqedoni është shumëdimensional. Velesi është një prej tyre dhe më akut. Por, gjersa përfaqësuesit shqiptarë në Maqedoni qëndrojnë pasivë në zgjidhjen kushtetuese të problemit shqiptar, atëherë do të kemi Veles, Prilep, Manastir, Ohër, pse jo edhe Kërcovë, Gostivar, Tetovë ,…, ku asnjë proces gjyqësor nuk zhvillohetContinue Reading

Sticky

Për kauzën shqiptare, shqiptarët gjithmonë janë të vetmuar Nga Urim HASIPI– Ngjarjet e fundit lidhur me gjimnazin e Velesit, ku nxënësit shqiptar nuk mund të shkollohen në gjuhën e tyre amtare, treguan edhe njëherë se në këtë diskriminim ka gisht shteti, pushteti, akademia e shkencave, intelektualët maqedonas, mediat në gjuhënContinue Reading

Sticky

Додека ги знаат виновниците за УБИСТВОТО ВО МОДУЛАРНАТА БОЛНИЦА ВО ТЕТОВО, полицијата и надлежните сеуште трагаат по непознатото лице кој држеше знаме на “Велика Албанија” при посетата на премиерот на Косово во Тетово… https://www.facebook.com/arianitContinue Reading

Sticky

With its title borrowed from Machiavelli, The Persian Prince goes far beyond Machiavelli’s wildest imagination as to how to rule the world. Hamid Dabashi articulates a bold new idea of the Persian Prince—a metaphor of political authority, a figurative ideal deeply rooted in the collective memories of multiple nations, and a literaryContinue Reading

Sticky

Arianti Xhaferi– Prokurorët dhe gjykatësit nuk do ju ofrojnë drejtësi viktimave të Modularit, Durmo Tursit, Besa Transit, Zhan Mitrevit, Onkologjisë (etj) derisa s’do bëhen viktima të krimeve të tilla vetë prokurorët, gjykatësit apo më të dashurit e tyre… A thua vallë duhet t’u digjet shpirti atyre që ta kuptojnë rolinContinue Reading

Sticky

While the pharmaceutical industry makes record profits, millions of Americans are forced to choose between paying for medications they need or paying for food, rent, and other necessities. Those days are ending.Continue Reading

Sticky

Без книги за учениците, без лекови за болните, без независни обвинители и судии, со само воза што се движат со брзина од 20 км. на час, со изгорена и повеќе пати украдена пошта, со 0% доверба на народот во обвинителите и судиите, со секојдневни коруптивни скандали и афери на државниContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Diplomati amerikan Gabriel Escobar mbërriti në Maqedoninë e Veriut me një detyrë të vështirë për të bindur liderët e opozitës që të votojnë ndryshimet kushtetuese. Opozita maqedonas ka thënë se presionet nuk do të kenë sukses. SHBA dhe BE kanë qenë shumë të qarta për identitetin maqedonas, porContinue Reading

Sticky

Udhëheqësi mercenar i Wagnerit, kryengritësi rus, Yevgeny Prigozhin vdiq të mërkurën. Agjencia e aviacionit civil të Rusisë tha se ai ishte në një aeroplan që u rrëzua në veri të Moskës, duke u vrarë të 10 personat në bord. Prigozhin bëri emrin e tij si shefi mercenar profan dhe brutalContinue Reading

Sticky

Од Арсим Зеколи- Српската стратегија која започна со “нико не сме да вас бије” сега ширум регионот – а особено во Босна, Косово, Црна Гора, Македонија – се надополнува со “нико не сме да критикује, нико не сме да Србија одбије”. Позадината на таа стратегија е копирана од нацистичката политикаContinue Reading

Sticky

Qeveria kosovare duhet të mënjanojë një konferencë ndërkombëtare të Fuqive të Mëdha për pjesën veriore ose një Dejton të dytë. Një konferencë e tillë do të kishte pasoja fatale. Takimi i fundit serbo-maqedonas në kuadër të “Ballkanit të Hapur” është një tregues se një aleancë sllave është në ngritje, eContinue Reading

Sticky

Veprimtari shqiptaro -amerikan Ramazan Bekteshi në një postim në platformën Twitter (X), ka shkruar se vizita e kryeministrit Albin Kurti në Maqedoninë e Veriut në mënyrë të arsyeshme është një thirrje zgjimi për BDI-në. “Duke pasur parasysh prioritetet e tyre se si të shumohen miliona dollarë në kurriz kombëtar tëContinue Reading

Sticky

Nga Jusuf Buxhovi- Kryengritja shqiptare e verës së vitit 1912 e drejtuar nga Hasan Prishtina, mbas luftimeve të vazhdueshme në pjesën më të madhe të vilajetit të Kosovës, me ç’rast një nga një nga kryengritësit u morën Prizreni, Gjakova, Peja, Ferizaj dhe së fundi Prishtina, detyroi Perandorinë Osmane që tëContinue Reading

Sticky

Селим Ибраими од Институт за безбедносни студии и развој од Тетово, вели дека двете најсериозни партии на Албанците се ДУИ и Движењето БЕСА, на другите ќе им треба време да се консолидираат и етаблираат. Но, едно е сигурно дека нивната улога ќе биде деструктивна за албанскиот електорат во Северна Македонија,Continue Reading

Sticky

Pasi Serbia pushtoi shumë pjesë të territoreve të banuara nga shqiptarët në vitin 1878, një valë e madhe refugjatësh (muhaxher) shkoi në Kosovë, por një grup migroi në Anadoll. Në këtë dokument, ata që shkonin në Anadoll urdhëroheshin të ktheheshin pasi “nuk mund të merreshin vesh me të tjerët”.Continue Reading

Sticky

Përkujtesë historike: Kryengritja e “Ilindenit” 2 gusht 1903 Jusuf Buxhovi– Kryengritja e “Ilindenit” e 2 gushtit 1903, u iniciua nga Bullgaria po u përkrah me të madhe nga Serbia dhe Greqia , meqë kishin interesat që çështja e Maqedonisë të humbte tretmanin e çështjes shqiptare, për t’u kthyer në njëContinue Reading

Sticky

Selim Ibraimi- Kur bashkëpunëtori i ngushtë i Josip Broz Titos, Millovan Gjillasi u përjashtua nga Partia Komuniste Jugosllave (PKJ) në vitn 1954 dhe u burgos nga autoritetet sepse në librin e tij “Klasa e Re”, kritikoi komunizmin dhe organizimin e jetës shoqërore në-ish-Jugosllavi, një rol të madh që Gjillasi tëContinue Reading

Sticky

Nga Selim Ibraimi- Gazetaria në Kosovë është në gjendje të tmerrshme. Joprofesionistë dhe individë jashtë standardeve profesionale dhe morale, janë shfaqur në opinion për të bërë “gazetari”. Të ashtuquajturit gazetarë profesionistë të cilët prej vitesh janë përpjekur të përfaqësojnë llojin e gazetarisë “të pavarur”, sot nuk janë në funksion tëContinue Reading

Sticky

By Dr. Selim Ibraimi- Journalism in Kosova is in a terrible state. Non-professionals and individuals outside the professional and moral standards, have appeared in the opinion to do “journalism”. Unprofessional and biased so-called journalists, who for years have tried to represent the type of “independent” journalism, today are not onContinue Reading

Sticky

By Blerim Abedini, Birmingham, United Kingdom- We hear different rhetoric about corruption, but in any case, what resonates more with a person is individuality and not nationality, his ego to get rich at the expense of others, people who have no motivation for work, with low education, or with fakeContinue Reading

Sticky

SELIM IBRAIMI- Përparimi në teknologji barazohet me avancimin në probleme të reja që kanë vështirësi të zgjidhen në një shkallë të barabartë në të gjithë botën. Për këtë përparim, shtetet dhe kompanitë prestigjioze kanë investuar me vite. Inteligjenca artificiale (AI), po e ndryshon komunikimin tonë me institucionet dhe më gjërë.Continue Reading

Sticky

Një pyetje logjike pse Arianit Hoxha i L. BESA-s nuk po mbështet opozitën e ‘madhe’ shqiptare ose shkurt nuk e mbështet liderin Billal Kasami? – BDI dhe LSDM- kanë interes të jashtëzakonshëm të fillojnë një përçarje në opozitën tashmë të pakonsoliduar. – A mund të konsiderohen sjelljet aktuale të z.Continue Reading

Sticky
Dr. Selim Ibraimi

(Selim Ibraimi)- Ndërsa zërat për unitet në partitë opozitare shqiptare në Maqedoni të Veriut po rriten, disa pyetje mbeten të hapura të cilat kërkojnë përgjigje. Le të shkojmë te një pyetje. A do të mund të qëndrojnë bashkë tre liderët Kasami, Gashi dhe Mexhiti deri në fund të betejës, paContinue Reading

Sticky

Ndonëse kthimi në idenë për copëtimin e Kosovës do të jetë një ndër temat e tjera që do të vazhdojë ta prekin Prishtinën, BE dhe SHBA-në, me veprimet e fundit shihet se nuk kanë më interes për Kosovën si tërësi. Duke pritur që ngjarjet të ndryshojnë në favor të Kosovës,Continue Reading

Sticky
Dr. Selim Ibraimi

Nga Selim Ibraimi- Papritmas bëri thirrje për kryengritje. Të gjithë i besuan në atë kohë. Qëndrimi në pushtet e kishte transformuar njeriun e butë të luftës në një njeri të egër. Bizneset e pas luftës e kishin bërë të pamëshirshëm. Por, derisa koha e kishte nxjerrë jashtë vetes, një gjëContinue Reading

Sticky
Dr. Selim Ibraimi

SELIM IBRAIMI- Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç paralajmëroi Perëndimin se do të ndalojë eksportin e armëve dhe të municionit. Kjo është mjaft e kuptueshme se Beogradi qysh herët nëpërmes kompanive të treta, ka shituar armë që më pas janë dërguar në Ukrainë. Në mungesë të armatimit të mjaftueshëm për ushtrinëContinue Reading

Sticky

Nga Blerim Abedini, Birmingham, Britani e Madhe-Shoqëritë që janë të zhvilluara ndiqen nga dinamizmi i vazhdueshëm kohor. Kjo është arritur për një periudhë të gjatë kohore, duke rezonuar faktorët e ndryshëm kohorë, me një interakcion të vazhdueshëm me qëllim për të kapërcyer prapavajtjen.Jo rastësisht takova diversitet racorë para një qendreContinue Reading

Sticky

 Blerim Abedini, ISSD-NM– Në prag të reformave politike siç duket, nevojat për adaptimin e dukurive natyrore paraqiten si proces i pandashëm. Rreshjet e mëdha në stinën e pranverës sollën dëme materiale në të gjithë Ballkanin Perendimorë. Një moment politik jo i parashikuar nga përfaqsuesit e kuvendeve popullore! Tranzitimi ekonomik që kaContinue Reading

Sticky

Nën drejtimin e Dinastisë së Nemanjëve, perandoria serbe arriti shtrirjen e saj më të madhe duke u zgjeruar mbi kurrizin e popujve të tjerë të Ballkanit. Dinastia serbe mori në qafë shumë etni që ishin bërë pjesë e perandorisë serbe. Politika e vardisjes perëndimore duket e pasuksesshme dhe pa garanciContinue Reading

Sticky

NIJAZI MUAHMEDI- Pasiviteti i OSBE-së, në KRYE të së cilës tash është Maqedonia, lidhur me krizën në veriun e Mitrovicës, DHE ME “MOTON” PËR NJERËZIT ËSHTË FJALA”, është shumë i pakuptueshëm. Pas KFORI-IT OSBE BASHKË ME TË AJO DUHEJ TË ISHTE DHE TË JETË ATY NATË E DITË, MENDOJ PËRContinue Reading

Sticky

Nga Daut Dauti- Tendenca e SHBA-ve dhe UE-së për ta larguar Serbinë nga Rusia në disfavor të shqiptarëve, është naive dhe e tejkalon edhe kufirin e komedisë. Një gjë të tillë mund ta besojnë vetëm ata që nuk e njohin historinë e Serbisë dhe Ballkanit. Serbia, që nga themelimi siContinue Reading

Sticky

Nga Jusuf BUXHOVI– NGJARJE MADHORE QË VURI NË BINARËT HISTORIK PAVARËSINË KOMBËTARE Paqja e Shën Stefanit dhe realitetet e krijuara prej saj, të cilat më së shumti qëllonin Shqiptarët dhe interesat e tyre, shtruan nevojën për një veprim të përbashkët të të gjitha forcave shqiptare, pavarësisht bindjeve dhe qëndrimeve qëContinue Reading

Sticky

Open Letter: Albanian-American Community Calls for U.S. State Department Firm Support for the Republic of Kosova. 40 Albanian American community leaders, business leaders, academics, and practitioners from 10 U.S. States call for greater U.S. State Department support for Kosova. (@CSSDMacedonia)Continue Reading