Erdogan: Turqia dhe Izraeli planifikojnë të kryejnë shpime të përbashkëta energjetike në Mesdheun Lindor

Presidenti i Turqisë Rexhep T. Erdogan tha se Turqia dhe Izraeli planifikojnë të kryejnë shpime të përbashkëta energjetike në Mesdheun Lindor.

  • Erdogan shpreson të krijojë linja të transmetimit të energjisë midis Turqisë, Izraelit dhe Evropës.
  • Erdogan propozoi krijimin e një mekanizmi të ri me Izraelin që do të përfshinte ministrat e energjisë, industrisë dhe turizmit për të thelluar bashkëpunimin në takimin e tij me Netanyahun.