Peacebuilding Studies and Reconcialition

Kontesti maqedono-bullgar

KONTESTI MAQEDONO-BULLGAR është kontest mes tyre dhe sa kohë që do jetë edhe si zgjidhje mes tyre ,e cila nuk prek intereresat e të tjerëve me atë zgjidhje, në rastin konkret, të ne shqiptarëve dhe në legjitimitetin tonë që buron nga autoktonia jonë këtu. Cilado përpjekje e palës këtu për ta shfrytëzuar këtë kontest edhe si zgjidhje të delegjitimimit të ...

Read More »

Selim Ibraimi vjen me botimin më të ri: “Burimet e influencës ruse në Ballkanin Perëndimor”

Read More »

Mos e digjni pemën pa i analizuar rrënjet e saja!

Nga Pr. Dr. Etem Aziri- Muaji që e përcjellim për ne shqiptarët ka rëndësi të veçantë. Me këtë muaj ndërlidhen datat më të rëndësishme të historisë së kombit tonë. Secili nga ne ëndrron të kishte qenë pjesmarës në ata ndodhi. Gjysma e dytë e nëntorit na i zgjon ndjenjat ndaj kombit. Ngjyra kuq e zi bëhet dominante, i stolis shpirtërat dhe ...

Read More »

Kush kërkon regjisorë tani për filmin e prodhuar gjatë kohë me fajin e të gjithëve?

Nga prof. Abdulla Memeti-  Për marrëdhëniet e rënduara kohën e fundit mes Bullgarisë dhe Maqedonisë Veriore atë që askush nuk e tha për tri dekada me radhë, as politikan, pushtetar, studies, medie apo analist, qoftë shqiptar, maqedonas apo i huaj. Disa herë e kam thënë publikisht dhe ripërsëritur, që ta kuptojnë më saktë dhe qartë qytetarët e Maqedonisë Veriore se ...

Read More »

Ibraimi: “Northern Macedonia has started secession from the Serbian sphere”

ISSDMacedonia’s analyst Selim Ibraimi said in a statement to the media that the agreement with Bulgaria is close, and that Prime Minister Zaev position should be supported to the end. “The problem from today has a quick and safe solution (20-21).” “Separation from the Serbian sphere of Macedonia has begun. It is not Zaev who is blocking the agreement with ...

Read More »

Ibraimi: “Maqedonia e Veriut ka filluar shkëputjen nga sfera serbe”

Drejtuesi i ISSDMaqedonia Selim Ibraimi në një deklaratë për mediat tha se marrëveshja me Bullgarinë është afër, dhe se duhet të mbështetet kryeministri Zaev deri në fund. “Problemi prej sot ka një zgjidhje të shpejtë dhe të sigurtë (20-21).” “Ndarja nga sfera serbe e MV-së ka filluar. Nuk është Zaevi që pengon marrëveshjen me Bullgarinë, por problemet që nxiten nga ...

Read More »

Ambasadorja amerikane Kate Byrnes nuk dëshiron që qeveria e Zaevit të kritikohet!

Koment nga Selim Ibraimi- Ambasadorja amerikane në Maqedoni nuk dëshiron që qeveria e  kryeministrit Zoran Zaev dhe Ministria e Shëndetësisë të kritikohen për keqmenaxhim të pandemisë. Në një debat televiziv, ambasadorja, Shkëlqesia e saj Kate Marie Byrnes hodhi poshtë kritikat. Mësime të tilla nuk shkojnë në favor të lirisë së shtypit dhe qeverisjes së mirë të një vendi që ka ...

Read More »

The US ambassador does not want the government of Zoran Zaev to be criticized!

Comment by Selim Ibraimi- The US ambassador to Macedonia does not want Zaev’s government and the Ministry of Health to be criticized for mismanaging the pandemic. In a televised debate, her Excellency Ambassador Kate Marie Byrnes dismissed the criticism. Such lessons do not go in favor of press freedom and good governance of a country that has serious problems with the ...

Read More »

Ibraimi:”SHBA duhet të luajë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm midis Sofjes dhe Shkupit.”

Selim Ibraimi, drejtues i ISSDMaqedonia, thotë se “në lidhje me Bullgarinë, Shtetet e Bashkuara duhet të luajnë një rol të rëndësishëm dhe të paanshëm. Strategjitë më të mira do të ndihmojnë situatën si një Komision Ndërkombëtar, i cili do të identifikonte figurat e kontestuara të historisë të të dy vendeve. Për më tepër, qeveritë nga Komisionet, duhet t’i tërheqin anëtarët ...

Read More »

Ibraimi:”The US must play an important and impartial role between Sofia and Skopje”

Selim Ibraimi  head of the ISSDMacedonia says that “with regard to Bulgaria, the United States must play an important and impartial role. The best strategies will help the situation as an International Commission which will have a role in identifying the contested figures of history of both countries. In addition,  governments from the Commissions, must withdraw all radical members, even ...

Read More »