Sticky

Nga Naser Pajaziti- A e dini se vetëm pak kilometra nga Manastiri i Alfabetit është komuna e Çashkës ku shqiptarët me regjistrimin e fundit dolën 50.77% (nga 35% me regj. e 2002), por nuk kanë shkollë shqipe?! Fëmijët shqiptarë në këtë komunë rurale arsimin fillor e ndjekin në gjuhën maqedone!Continue Reading

Sticky

Nga Arsim Zekolli- Hem i ofrojnë kryeministri, hem ja ngritin rejtngun nëpër anketa. Këtë trik të anketave të porositura të dizenjuara jo për të rritur rejtingun e liderit (Alies), por për të nënvlerësuar rivalet, e shpiku Zoran Zaevi për të eliminuar Radmilla Sheqerinskën. Duke e poshtëruar me 2% përkrahje karshiContinue Reading

Sticky

Nga Urim Hasipi- Ironia e funksionarëve nuk ka fund. Nuk mbushet tryeza me ndihma sociale. Nëse, nuk ke se çka të thuash më mirë hesht, se sa të jesh patetik. Bitici Fatmir: Qytetarët t’i kalojnë festat me tryezë të plotë! Duhet të kesh guxim të hatashëm që të thuash, citojContinue Reading

Sticky

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti dhe zv. kryeministri Artan Grubi, janë takuar të enjten pasdite në Shkup me lobistin më të madh pro serb Riçard Grenell. Grenelli njihet me qëndrimet pro serbe dhe kundër Kosovës. BDI viteve të fundit po zhvillon një politikë me dy standarde, duke qenë mbështetëse eContinue Reading

Sticky

Nga URIM HASIPI– Artan Grubi është zëvendëskryeministër apo menaxher marketingu në Bechtel–Enka?! Nga se, kjo qeveri e ka humbur rrugën në oborrin e vet, kjo nuk është lajm! Seç, kjo qeveri nuk ka asnjë lidhje me realitetin, edhe kjo nuk përbën më lajm. Sot, sërish shumë portale publikuan ftesën eContinue Reading

Sticky

Nga Urim Hasipi- Pavarësisht se unë nuk pajtohem në shumë segmente dhe mënyrën e politikbërjes të kësaj qeverie, si dhe pa dallim se nga cilët parti janë ministrat, por megjithatë gjesti i sotëm i zëvendëskryeministrit Fatmir Bytyqi, është për të përshëndetur. Ai shmangu provokimin e rradhës nga një mediumi nacional,Continue Reading

Sticky

Si mund të konsultohesh dhe të hartosh ligj me atë që shkel ligjin? Nga Urim Hasipi Se në çfarë derexhe ka rënë Ministria e Ekonomisë, nuk duhen shumë njohuri në sferën e ekonomisë për të deshifruar manipulimin që e bën Ministri i Ekonomisë Bekteshi Kreshnik. Ai gjatë tërë kohës manipulonContinue Reading

Sticky

Nga Nijazi Muhamedi- SHQIPTARËT NË UKRAINË: NGA “NJEREZ TË BRAKTISUR, TË HARRUAR” TEK ETNONIMI “SHQIPTAR” DHE GLOTTONIMI (EMRI I GJUHES)-GJUHA JONE SHQIPE.-Dr. NATALIA BICHURINA, UNIVERSITETI I LOZANES… — SHQIPTARET NË MAQEDONI: NGA “GJUHA SHQIPE” ME EMER TEK FSHEHJA E EMRIT TE SHENJTË TË GJUHES SHQIPE: “GJUHA E “POPULLATËS QË PËRBENContinue Reading

Sticky

Nga Nijazi Muhhamedi- Nga aktiviteti i Ambasadores së SHBA-ve, rezidente në Maqedoninë juglindore që mbulon edhe Shkupin..!!! Aktiviteti i ambasadës vazhdon!!! https://www.facebook.com/1806787261/posts/pfbid02NdQ7sm6DmNVoWGVSQoMhPcnwK9s6rDBQLTJ5mQk19WArAXgpYh6oU1CNaZ3TRc7l/?app=fblContinue Reading

Sticky

Nga Urim HASIPI- Pavarësisht se disa nga kryetarët e partive politike shqiptare thonë se kanë komunikim ndërmjet tyre pa marrë parasysh se janë në pushtet ose në opozitë, megjithatë politikbërja dhe interesat partiake kanë zhbërë edhe kuptimin se pse ekzistojnë partitë politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut. Nuk janë tëContinue Reading