Para se të shkoni në Manastir, shkoni dhe shikoni në fytyrë fëmijët e Çashkës

Nga Naser Pajaziti- A e dini se vetëm pak kilometra nga Manastiri i Alfabetit është komuna e Çashkës ku shqiptarët me regjistrimin e fundit dolën 50.77% (nga 35% me regj. e 2002), por nuk kanë shkollë shqipe?! Fëmijët shqiptarë në këtë komunë rurale arsimin fillor e ndjekin në gjuhën maqedone! Po, po, në këtë 114 vjetor të Kongresit të Alfabetit, aty s'ka mësim shqip, por "kirilicë"❗️Po ashtu, mbi 100 nxënës shqiptarë shkollën e mesme e ndjekin në maqedonisht në komunën e afërt të Velesit. Në paralelen e vetme shqipe të gjimnazit të Velesit , mbi 70% e lëndëve ndiqen në maqedonisht. Pra jo në gjuhën amtare që i'a garanton Kushtetuta❗️ Ku ministri i Arsimit është shqiptar, në një Qeveri përplotë ministra e zvkryeministra shqiptarë... A nuk është i mjerë dhe i dhimbshëm ky realitet, që vret të ardhmen e një fëmije shqiptar të kësaj treve⁉️ Çka festoni 22 Nëntorin⁉️ Para se të shkoni në Manastir, shkoni dhe shikoni në fytyrë fëmijët e Çashkës❗️Çfarë klase politike është kjo që merret me politika ditore dhe interesa meskine, nën maskën e €urointegrimeve⁉️ Një ditë do ju zë mallkimi i këtyre fëmijëve‼️

(Postim i shkruar një vit më parë 21.11.2022, por thuajse nuk ka ndryshuar ndonjë gjë!!!)

(Marrë nga profili i autorit në FB)