function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / Security Studies-Global Threats with Selim Ibraimi

Security Studies-Global Threats with Selim Ibraimi

Ligji i nënshtetësisë, Ahmeti dhe Kasami

Nga Selim Ibraimi– ASH-AAA dhe LSDM janë afër një marrëveshje për ligjin e nënshtetësisë në Maqedoninë Veriore. Pas takimit të fundit në mes Ziadin Selës (Aleanca e Shqiptarëve), Afrim Gashit (Alternativa) dhe kryeministrit Zoran Zaev, qëndrimet për një ligj të ri janë harmonizuar dhe sipas zyrtarëve partiakë, zgjidhja është afër. ...

Read More »

SHBA duhet të konsiderojë një plan vaksinash për Ballkanin

Nga Selim Ibraimi – Rusia kthehet në Ballkan dhe Maqedoninë Veriore, por në një formë tjetër. Vaksina “Sputink-V” po ndryshon këtë partneritet strategjik të SHBA-së me shtetet e Ballkanit. Në lojë janë zemrat dhe mendjet e popullatës, veçanërisht maqedonasve dhe jo shqiptarëve që kanë orientime pro-perëndimore. Qeveria e Shteteve të ...

Read More »

The US should consider an additional vaccine plan for the Balkans

By Selim Ibraimi– Russia returns to the Balkans and Northern Macedonia but only in another form. The “Sputink -V” vaccine is changing this strategic partnership. At stake are the hearts and minds of the population, especially the Macedonians and not the Albanians who have pro-Western orientations. The United States government ...

Read More »

Ethnic tensions are rising in Northern Macedonia

By Selim Ibraimi- Washington– Internal tensions are rising in Northern Macedonia. Lack of rule of law, political influence in the judiciary and interethnic prejudices have made it difficult for the state to function equally for all ethnic groups. Ali Ahmeti’s DUI, which has been in power since 2002, has been ...

Read More »

Vajmedet për diplomacinë!

Nga Selim Ibraimi, Uashington- Me vite të tëra kërkonim shqiptarë të punësohen në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë Veriore (MV). Disa individë zunë pozita në kohën e PPD-së, të tjerë ishin nga rrethi i brendshëm i LSDM-së e disa të tjerë me Gligorovin apo Cërvenkovskin. Një grup tjetër duke i ...

Read More »

Lobimi në Uashington

Nga Selim Ibraimi- Mungesa e një përfaqësimi real të diasporës nga shqiptarët e Maqedonisë në Shtetet e Bashkuara (SH.B.A.) është e qartë dhe e domosdoshme për tu organizuar tani. Ashtu si çështja në atdhe po keqpërdoret nga partitë politike ku axhendat personale financiare dhe grupore në momente të caktuara i ...

Read More »

Who represents the Albanians of Macedonia in the political lobbying in Washington?

By Selim Ibraimi-The lack of a real representation of diaspora from Albanians of Macedonia in the United States (US) is obvious and from this time is necessary to be organized now, even in the years to come. Just as the issue in the homeland is being misused by the game ...

Read More »

A do t’i mbajë premtimet e grafës etnike Bilall Kasami?

Selim Ibraimi– Më 14 nëntor të vitit 2019 Lëvizja Besa (LB) përmes një komunikate për shtyp e akuzoi kryeministrin Zoran Zaev se po e mashtron popullin, në lidhje me çështjen e grafës etnike në letërnjoftimet e reja (L.NJ.). “Kryeministri Zaev është mirë të pranojë se nuk ka lidhje shpallja e ...

Read More »

Kufizimet e ministrit Osmani dhe të diplomacisë maqedonase

Nga Selim Ibraimi- Optimizmi i MPJ -së Bujar Osmani, se punët janë duke shkuar në drejtim të zgjidhjes së krizës në mes Shkupit dhe Sofjes, nuk është diçka e re dhe për tu habitur. Megjithatë, dy skenarët e Osmanit tregojnë për mentalitetin që ekziston në qeverinë e MV-së dhe në sektorët ...

Read More »

Reeker i shkruan Zaevit

Ndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit të SHBA-ve Filip Reeker i ka dërguar një letër kryeministrit të MV-së Zoran Zaev.  Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Philip Reeker, në një letër drejtuar Kryeministrit Zaev, tha se Shtetet e ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );