Home / PROGRAMMES / Cybersecurity

Cybersecurity

Spiunazhi turistik rus hedh dritë mbi ndikimin e ri në Ballkan

Misionet klandestine ruse pavarësisht luftës në Ukrainë do të jenë më të shpeshta deri në 2030 dhe pas. Ngjarja në Gramsh, na jep mundësi të mësojmë më shumë se si rusët janë shtrirë në jug të rajonit për një kohë ...

Read More »

Beograd-Moskë: Një miqësi e pafundme që i frikëson të gjithë

SHBA-ja dhe Rusia janë në proces të ndarjes së zonave të interesit, ku si duket një pjesë e mirë e Ukrainës do të mbetet nën Rusinë, kurse në Ballkan mund të kemi një pamje tjetër të territorit – të krijimit ...

Read More »

Neglizhenca ndaj sulmeve kibernetike

Nga Blerim Abedini, ISSD-NM Viti 2020- Në një kohë pandemie, puna në distancë ishte e domosdoshme e cila njëkohësisht ka rritur aktivitetin e sulmeve kibernetike qoftë si arsye e krizës financiare ose politike. Edhe pse shtetet, bizneset dhe organizatat tjera ...

Read More »

Cyber attack awareness

By Blerim Abedini, ISSD-NM In the year 2020– In a time of the pandemic, remote work was necessary, which simultaneously increased the activity of cyber attacks either as a reason for the financial or political crisis. Although states, businesses, and ...

Read More »

Lufta kibernetike në botën virtuale

Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim-ISSD Faqja e internetit u shpik në vitin 1989. Uebfaqja e parë që u publikua ishte në vitin 1991. Sot, ka më shumë se 1.7 miliardë faqe interneti. Është e vështirë të ...

Read More »

Cyber warfare in the virtual world

By Blerim Abedini, ISSD- N. Macedonia The website was invented in 1989. The first website that went live was in 1991. Today, there are more than 1.7 billion websites. It is difficult to get exact data from cyber’s crimes because ...

Read More »

Impressive cyber incidents

By Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development, ISSD-NM The chronology of events recorded by the Center for Strategic and International Studies (CSIS) in Washington reflects the fragile political relations left over from the Cold War, continuing with hybrid ...

Read More »

Sulmet kibernetike mbresëlënëse

Nga Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim Kronologjia e ngjarjeve e rregjistruar nga Qendra për Studime Strategjike dhe Ndërkombëtare (CSIS) në Uashington reflekton marrëdhëniet e politikave të brishta të mbetura pas Luftës së Ftohtë, duke vazhduar mëtej ...

Read More »

A possible agreement with Bulgaria after the expulsion of Russian diplomats from Skopje

By Dr. Selim Ibraimi- Since the beginning of the Russian war in Ukraine, circumstances to some degree have changed positively in the Balkans. Official Skopje and Sofia have made substantial moves towards opening the way for a lasting and promising ...

Read More »

A mund të zgjidhet çështja me Bullgarinë pas dëbimit të diplomatëve rusë nga Shkupi?

Nga Dr. Selim Ibraimi- Që nga fillimi i luftës së Rusisë në Ukrainë, gjërat mund të themi se kanë ndryshuar pozitivisht deri diku në Ballkan. Shkupi zyrtar dhe Sofja kanë bërë lëvizje thelbësore në drejtim të hapjes së rrugës për ...

Read More »