Udhëheqësi i “Wagnerit” Yevgeny Prigozhin ka vdekur në një aksident avioni

Udhëheqësi mercenar i Wagnerit, kryengritësi rus, Yevgeny Prigozhin vdiq të mërkurën. Agjencia e aviacionit civil të Rusisë tha se ai ishte në një aeroplan që u rrëzua në veri të Moskës, duke u vrarë të 10 personat në bord. Prigozhin bëri emrin e tij si shefi mercenar profan dhe brutal që ngriti një rebelim të armatosur që ishte më i madhi. Sfidë e rëndë dhe tronditëse ndaj sundimit të presidentit rus Vlladimir Putin. Fati i Yevgeny Prigozhinit ka qenë i ndërlidhur me Kremlinin për dekada si një kontraktor i besuar i qeverisë dhe kreu i ushtrisë mercenare të Wagnerit që luftoi në Ukrainë dhe që është fajësuar për kryerjen e punës së pistë të Rusisë në Siri dhe Afrikë. Por kur ai i ktheu njerëzit e tij drejt Moskës dy muaj më parë, shumë njerëz brenda Rusisë dhe më gjerë filluan të pyesin veten se sa mund të zgjasë jeta e tij. Prigozhin bëri një marrëveshje me Putinin dhe liderin e Bjellorusisë për një strehë të sigurt për veten dhe njerëzit e përfshirë në rebelim. Ai u raportua se shfaqej periodikisht në Rusi dhe u shfaq në një video rekrutimi në fillim të kësaj jave. (Associated Press)