function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / Conflict Studies

Conflict Studies

Mediat sociale dhe imperativet

Blerim Abedini, ISSD-NM Mediat sociale si udhëzuese të shekullit të ri; Zbehja e kohëpaskohshme e mediave të këtilla në mungesë të menaxhimit; Presioni politik periodik! Si çorientohet bordi drejtues gjatë presioneve dhe vendimeve jo të sigurta? Mediumet sociale janë në përdorim zvogëlues në internet klubet, kafiteritë dhe lokalet e zakonshme ...

Read More »

Kibernetika dhe konfliktet

Blerim Abedini, ISSD-NM Interneti si praktikë e re e këtij shekulli; Mbrojtja ndaj keqpërdoruesëve të rrjetit global për qëllime monetare dhe politike; Masat mbrojtëse të sigurimit shndrrohen në kundërsulme shkatërrimi, të këtyre grupeve mashtruese kibernetike! Interneti është risi për disa dhe një praktikë e shërbimeve ditore për pjesët e ndryshme ...

Read More »

New Solution and World Order!

Blerim Abedini, ISSD-NM New order in the world is a consequence of many delays in the geopolitical sector, climate change, and finally pandemic non-cooperation for quick finding of medication. Disclaimers of the United Nations solution for climate change (2050) are pointing to 2028 as the year of the global solution ...

Read More »

Teoria e “Bajes-it” nga klasikja në modernizëm

Blerim Abedini, ISSD-NM Bazat e teorisë “Bejziane” (Bayesian) të përdorura në kohën klasike që shërbyen për gjetjen e probabiliteteve të ngjarjeve të dyfishta, sot ato u degëzuan në ngjarje të shumëfishta falë studimit të universiteteve. Një metodë algoritmi që edhe kompjuteri e përdor tani për identifikimin e ngjarjes së përafërt. ...

Read More »

Luftërat ideologjike

Blerim Abedini, ISSD-NM Duam apo s’duam teknokracia e kërkon të veten. Çdo hulumtim kërkon mjete shtesë. Hulumtimi i Marsit do ta ‘thir’ njeriun të ec mbi të. Një mobilitet më i madh se kjo ekzistuese ka nevojë njeriu që të sprovoj veten dhe ideologjinë që bart në kokë në studimet ...

Read More »

Konstatimi i gabuar i Bujar Osmanit dhe sentimenti anti- bullgar

Arsim Zekolli– Prej nga Bujar Osmani nxjerr konstatimin për “solidarizimin e qytetarëve me maqedonasit” në lidhje me identitetin e tyre? Mbi të cilat fakte, të dhëna statistikore e bazon këtë konstatim? Asnjë! Si qytetar dhe posaçërisht si Shqiptar, mund të them se solidarizohem me ndjenjat e maqedonasve mbi identitetin dhe ...

Read More »

Soft power as the next rivalry in world affairs

By Blerim Abedini, ISSD-NM Cold War and now Cold Peace with soft power measures are attempting new order in world affairs. EU is quietly reasoning with the new situation in the world because of the high-security level which obtains borders secure. Economic infusion repeatedly is done to hold its border ...

Read More »

Avionët ushtarakë F-35 dhe ajsbergu i gjeopolitikës së re turke

Nga Dr Sadri Ramabaja, Prishtinë, 23 prill – Periudha e gjatë e hamendësimeve e përpjekjeve për dalje nga rruga pa kokë, ku kishte futur Turqia e Erdoganit projektin për prodhimin e avionëve ushtarakë të gjeneratës së pestë F-35, merr fund. Shtetet e Bashkuara dhe tetë vende të tjera aleate kanë anuluar ...

Read More »

L. ‘Besa’ po sjell kokëçarje për Ahmetin

Nga Selim Ibraimi- Në koalicionin qeveritarë në mes LSDM-së dhe BDI-së, partitë më të vogla paraqesin probleme shtesë për kryeministrin Zoran Zaev dhe kryetarin e BDI-së Ali Ahmeti.  Në njërën anë, LSDM dhe Zaevi i ka partitë që garuan bashkë në zgjedhjet e verës së 2020-ës. Prej këtu kryeministri Zaev ...

Read More »

Ligji i nënshtetësisë, Ahmeti dhe Kasami

Nga Selim Ibraimi– ASH-AAA dhe LSDM janë afër një marrëveshje për ligjin e nënshtetësisë në Maqedoninë Veriore. Pas takimit të fundit në mes Ziadin Selës (Aleanca e Shqiptarëve), Afrim Gashit (Alternativa) dhe kryeministrit Zoran Zaev, qëndrimet për një ligj të ri janë harmonizuar dhe sipas zyrtarëve partiakë, zgjidhja është afër. ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );