SELIM IBRAIMI- Kriza politike në Mal të Zi ka marrë dimensione të reja. Qytetarë që mbështesin presidentin aktual Millo Gjukanoviq fuqishëm kanë dalë në rrugë të Podgoricës për të parandaluar veprimet në parlamentin malazez për të mposhtur presidentin. Qeveria në dorëheqje e  Dritan Abazoviqit tashmë është kthyer në një sherrContinue Reading

SELIM IBRAIMI- SHBA dhe Bashkimi Evropian (BE) kanë konfirmuar politikën e mbështetjes ndaj sovranitetit dhe integritetit territorial të Bosnjë – Hercegovinës. Ndërkohë, lideri i Bosnjës Serbe, Millorad Dodik u zgjodh kryetar i etnitetit serb duke i minuar të gjitha përpjekjet për ndryshime në pjesën serbe të Bosnjës. Dodiku, dikur ngaContinue Reading

By Blerim Abedini, ISSD-NM We are witnessing successive scams via the Internet as a continuation of classic crime. Through Internet crime, the profit is greater than the drug trade, human trafficking, and examples from the last century when the Internet dominated only in the USA. Integration in the Internet networkContinue Reading

Russian clandestine missions despite the war in Ukraine will be more frequent until 2030 and beyond. The event in Gramsh-Albania, allows us to learn more about how the Russians have been lying in the south of the region for a long time, as well as in what way Russian intelligence togetherContinue Reading

The US and Russia are in the process to divide the areas of interest when a part of Ukraine will remain under Russia, while in the Balkans we may have a different map about two large states, Serbia and, the union of Kosovo with Albania after the year 2030. InContinue Reading

By Blerim Abedini, ISSD N.Macedonia The global transition after the Cold War further damaged the political-economic system of the communist countries. The corruption of state properties, the increase in unemployment, economic emigration, and the Yugoslav war affected the European market’s weakening. States separated from the Soviet Union with outdated technologyContinue Reading

By Blerim Abedini, ISSD N.Macedonia The current political developments in the Balkans reflect the historical legacy, especially from the last century. During the transition of the 90s, all the Balkan states were under the influence of the political-economic transformation, which was deficient for the states of this peninsula. Wrong decisionsContinue Reading

Deklarata e fundit e kryeministrit maqedonas Dimitar Kovaçevski në Parlament sugjeron se qeveria në Shkup vazhdon të mbajë një qëndrim të fortë në bisedimet me Bullgarinë. Kjo ndërkohë dëshmon për procesin e negociatave dhe pozicionin aktual maqedonas. Është ende e paqartë për ndryshimet eventuale të pozicionit bullgar.“Ne duhet të shkojmëContinue Reading

Nga Dr. Selim Ibraimi– Sjelljet e djeshme të deputetit të BDI-së dhe njeriut që BE dhe SHBA pret shumë Arbër Ademi, ishin dëshpëruese për demokracinë e brishtë dhe opinionin. Se si ka filluar ngjarja këtë duhet ta vërtetojnë organet e sigurisë. Veprimet e një deputeti dhe të deputetëve duhet tëContinue Reading

Ekselenca Juaj, Zonja Ambasadore, Ju po talleni paturpësisht me inteligjencën e qytetarëve ,maqedonas dhe shqiptarë. Keni përgjegjësi për falimentimin e reformës gjyqësore dhe për farsën e paturpshme ndaj antikorrupsionit dhe në eskivimin që i bëni zbatimit të Dekretit të Presidentit Biden … (Facebook) Your Excellency, Madam Ambassador, You are shamelesslyContinue Reading