Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args, $id = 0) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home2/gtunionm/cssd-ngo.org/wp-content/themes/jarida/functions/theme-functions.php on line 1854
Biowarfare | ISSD
Home / PROGRAMMES / Biowarfare

Biowarfare

Një epokë e pasigurtë po vjen

NGA SELIM IBRAIMI – Lufta në Ukrainë na shtynë të mendojmë se paqja është shumë e brishtë dhe sa vështirë është të ruhet baraspesha e forcave globale në një shtet me një pozicion gjeografik të ndërlikuar. Tani kur çdo gjë ka ...

Read More »

Possibilities of spreading and stopping the war

Dr. Selim Ibraimi analyses the war in Ukraine and US options

Read More »

Real competencies of the state

By Blerim Abedini, ISSD-NM State economies after the economic transition continue without legitimacy, to enter the spheres of national interest. However, the private companies fight this incompetence and manage to reap success. A new form of communication is emerging in ...

Read More »

Mundësitë e (mos) përhapjes së luftës në Ballkan

Nga Dr. SELIM IBRAIMI- Gjithnjë kur një luftë shpërthen, ekziston mundësia që shtetet fqinje të përfshihen qoftë drejtpërsëdrejti ose tërthorazi nga efektet e propagandës dhe mjeteve tjera hibride. Në rastin e Ukrainës, Rusia qysh herët është kujdesur që nëpërmes njësive ...

Read More »

Mësime për Ballkanin nga pushtimi rus i Ukrainës

Nga Selim Ibraimi– Rasti i Ukrainës duhet të merret si shembull nga vendet e Ballkanit Perëndimor, se lënia pas dore e forcimit të ushtrisë, mund të jetë gabimi më i madh që mund të bëjë një qeveri, e cila duhet ...

Read More »

Sfidat bashkëkohore

Nga Blerim Abedini, ISSD-NM Evropa Lindore dhe Juglindore e përbërë kryesisht nga ish shtetet sovjetike, mbetet akoma rajon i pasigurt për Unionin Evropian. Derisa Maqedonia Veriore doli nga lista e shteteve të regjimit hibrid tani shteti duhet të merret me ...

Read More »

Russia in the years ahead

Dr. Selim Ibraimi analyzes future Russian activities in the Balkans.

Read More »

Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”

Dr. Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”, published by @ISSDMacedonia. Book reviewers are Anton Pancev, Ph.D., and Etem Aziri, Ph.D. The book is in the Albanian language. Preface             The study ...

Read More »

N. Macedonia: A country where no one takes responsibility!

By Selim Ibraimi– Dozens dead and hundreds infected with Covid-19 in Northern Macedonia. The Delta variant has already brought to its knees Northern Macedonia and especially the northwestern part of the country where the majority of Albanians live. In the ...

Read More »

Kibernetika dhe konfliktet

Blerim Abedini, ISSD-NM Interneti si praktikë e re e këtij shekulli; Mbrojtja ndaj keqpërdoruesëve të rrjetit global për qëllime monetare dhe politike; Masat mbrojtëse të sigurimit shndrrohen në kundërsulme shkatërrimi, të këtyre grupeve mashtruese kibernetike! Interneti është risi për disa ...

Read More »