function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / Good Governance-Sustainability

Good Governance-Sustainability

Si dështuan politikisht shqiptarët në Maqedoninë e Veriut?

Nazim Taipi

Read More »

Will, there be a rift between BESA and SDSM?

By Selim Ibraimi- Ali Ahmeti’s DUI lost the local elections in the big cities and won in the rural areas. Ahmeti’s DUI ran in the election with “HIP- HOP” and disgusting propaganda that brought debacle to the cities where the majority of Albanians live in N. Macedonia. Bilal Kasami’s Besa ...

Read More »

A DO TË FILLOJË A. AHMETI PASTRIMIN E PARTISË?

Nga Selim Ibraimi– Humbja e re për BDI-në dhe politikanin e gueriles Ali Ahmeti sapo ka filluar. Disfata në Gostivar dhe Tetovë, e sidomos nga Arben Taravari, është një dëshpërim i madh për legjendën politike dy dekadëshe A. Ahmeti dhe aq më tepër për partinë dhe për të gjitha ata ...

Read More »

Strategu Ali Ahmeti që fitoi Kërçovën, humbi në Gostivar dhe u shpartallua në Tetovë!

Nga Selim Ibraimi- Zgjedhjet lokale, raundi i dytë i 31 tetorit, treguan nevojën për ndryshime që duhet të bëjnë partitë politike, veçanërisht BDI dhe LSDM. LSDM dhe BDI, dy partitë më të mëdha që formojnë koalicionin qeveritarë, kanë humbur qytetet kryesore të politikë-bërjes dhe kanë fituar në periferi. Humbja e ...

Read More »

KASAMI TË MËSOJË MË SHUMË NGA POLITIKA E PRAPASKENËS DHE TË BËHET DINAK

Nga Selim Ibraimi–Realisht gjasat i ka Bilall Kasami të fitojë të dielën në zgjedhjet lokale në Tetovë. Vetëm që fitorja mund të pengohet nga organet shtetërore ku vetë Kasami bën pjesë. Në debatet publike Kasami e ka shpartalluar kundërshtaren T. Arifi. Tash si do që të jetë, Kasami do të ...

Read More »

Cilin ‘bajrak’ do ta marrë Bilall Kasami?

Koment nga Dr. Selim Ibraimi– Kreu i L. BESA Bilall Kasami nuk ka shumë kohë deri në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në Maqedoninë e Veriut. Ai duhet të ndërmarrë disa veprime. E para, është informimi i kryesisë, degëve dhe nëndegëve se marrëveshja me ASH-në do të jetë “gjithëpërfshirëse” ...

Read More »

Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”

Dr. Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”, published by @ISSDMacedonia. Book reviewers are Anton Pancev, Ph.D., and Etem Aziri, Ph.D. The book is in the Albanian language. Preface             The study “Russia’s Influence in the Western Balkans” is one of the ...

Read More »

Kush frikësohet nga marrëveshja BESA-ASH?

Koment nga Dr. Selim Ibraimi– Takimi i dy zyrtarëve të lartë Arben Taravari (ASH) dhe Arijanit Hoxha (BESA), si duket ka trembur disa struktura. Mirëpo kjo është rruga që duhet të ndjekin të dyja palët dhe politikanët realistë. Shërbimi inteligjent maqedonas dhe BDI me strukturat e tij po përpiqen të ...

Read More »

E ardhmja politike e Bilall Kasamit vendoset në Tetovë

Koment nga Dr. Selim Ibraimi– Askush nuk e kishte parashikuar që z. Bilall Kasami (BESA) do të ketë një rritje kaq të madhe brenda pak muajsh. Kasami, një politikan i moderuar dhe pragmatik, arriti të befasojë kundërshtarët politikë në Tetovë, duke arritur të shkojë në raundin e dytë me kandidaten ...

Read More »

INTERNET VOTING

By Blerim Abedini, ISSD-NM Mr. Abedini is a researcher of cyber studies and disinformation The history of online voting is not far off but it belongs to this century. There are several countries in the world that include dual voting as, online and standard. The first expertise in 2004 had ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );