ISSDM~ INTERVIEWS~FORECASTS

Stay home

Bad week’s ahead.Stay home! Corona virus, 2020.

Read More »

Armiku i padukshëm që sfidon globalizmin dhe rendin liberal

SELIM IBRAIMI- Pandemitë zakonisht që nga lashtësia e deri më sot kanë shkakëtuar tragjedi njerëzore dhe me tendenca të ndryshimeve drastike në organzimet politiko-shoqërore. ”Vdekja e Zezë” e vitit 1374 apo siç njihet “The Bubonic Plague”, arriti të zhdukë një të tretën e popullsisë së Europës. Edhe pse burimi i sëmundjes u debatua nëse ishte nga Afrika apo Kina, për ...

Read More »

Altmann:”Njohja e plotë e Kosovës nga Serbia nuk mund të pritet për sa kohë që do të mbizotërojë retorika kombëtare në Serbi”

Një intervistë ekskluzive me profesorin Franz-Lothar Altmann, një ekspert gjerman për çështjet e Ballkanit. Intervistoi Selim Ibraimi @ISSDMacedonia   Jam i bindur që një plan i tillë ekziston ende në kokat e disa politikanëve, por në Kosovë, si dhe në Serbi, rezistenca midis shumicës së politikanëve dhe publikut është jashtëzakonisht e fortë. Duket sikur edhe administrata amerikane e cila po ...

Read More »

Dr. Altmann:”To lift the tariffs, but to insist on the reciprocity only vis-à-vis Serbia and not vis-à-vis BIH is a reasonable move”

An exclusive interview with professor Franz-Lothar Altmann, a German expert on the Balkan affairs. Interviwed by Selim Ibraimi @ISSDMacedonia.   I am convinced that such a plan is still existing in the heads of some  politicians, but in Kosovo as well as in Serbia resistance among the majority of politicians and the public is overwhelmingly strong. It seems as if even ...

Read More »

Përfundimi i planit

Nga Selim Ibraimi– ShBA thuhet se ka ndryshuar me presidencën e Trumpit. A është e vërtetë kjo dhe pse politika e jashtme amerikane me ardhjen e Trumpit është e shpërndarë dhe jo aq e përqendruar në të drejtën humanitare dhe të vetëvendosjes së etnive në Ballkan? Qeverisja e presidentit Donald Trump lidhet rreth boshtit të një Amerike të fortë brenda ...

Read More »

‘PUSHTIMI’ I INSTITUCIONEVE NGA BRENDA DHE PRAGMATIZMI I RI

Nga Selim Ibraimi- Uashington ShBA dhe në tërësi administrata amerikane synon që t’i përmbyllë të gjitha çështjet e hapura në Ballkan nëpërmes marrëveshjeve paqësore dhe duke promovuar zhvillimin ekonomik të rajonit. 1.Në të gjitha opsionet, Kosova dhe Serbia do të shkojnë drejt një marrëveshje historike e cila do të prodhojë dy realitete: e para marrëveshje e cila do t’i lejojë ...

Read More »

KACAFYTJET THAÇI-KURTI PËR POLITIKËN E JASHTME

Nga SELIM IBRAIMI-Uashington Ditë të zeza për politikën e jashtme të Kosovës. 1.Politika e jashtme e Kosovës vazhdon të mbajë trendin e shpartallimit nga Serbia, por më shumë nga vetë politika kosovare. Përdersia presidenti i Kosovës Hashim Thaçi qëndroi në Uashington bashkë me presidentin serb Aleksandër Vuçiç, kryeministri i Kosovës Albin Kurti reagoi menjherë me anë të një postimi në ...

Read More »

FRIKË NGA FRAGMENTIMI

NGA SELIM IBRAIMI- Zyrtarë të lartë të administratës amerikane nga Departamenti Shtetit, Philip Ricker, ambasadori në Gjermani i dhe i dërguari special për dialogun Serbi-Kosovë, Richard Grenell dhe ambasadorja amerikane në Shqipëri Yuri Kim, janë mbledhur në Uashington për t’i koordinuar politikat amerikane në rajon, duke e maksimizuar fuqinë e Uashingtonit nëpërmjet marrëveshjeve ndërshtetërore të shteteve me armiqësi të vjetra ...

Read More »

Washington is gearing up for a Europe and the Balkans with new allies

By Selim Ibraimi – US attack helicopters have landed in Sarajevo yesterday as a manifestation of US presence in the Balkans. 1. From the Tirana to Budapest route, the latest “Apache” helicopters landed in Sarajevo in a tense political and ethnic situation. Serbian leader Miodrak Dodik announced recent efforts to break up the “Republika Srpska” from federation. The Dodik initiative ...

Read More »

Uashingtoni po përgatitet për një Europë dhe Ballkan me aleatë të rinj

NGA SELIM IBRAIMI- Helikopterë sulmues amerikanë kanë zbritur dje në Sarajevë si manifestim i pranisë amerikane në Ballkan. 1.Nga linja Tiranë për në Budapest, helikopterët e teknologjisë së fundit “Apachi” zbarkuan në Sarajevë në një situatë të tensionuar politike dhe etnike. Lideri serb Miodrak Dodik njoftoi për përpjekjet e fundit për shkëputjen e “Republikës Serbe” nga federata. Nisma serbe e ...

Read More »