Sticky

Blerim Abedini, ISSD-NM Zhvillimet gjeopolitike në botë në shekullin tonë kanë rezultuar me formimin e shteteve të reja, shteteve multietnike, unione të reja shtetesh me vizion ekonomik, si dhe rajone të mëdha që u shëndruan në territore të banuara me kafshë të egra. Lufta e Ftohtë dhe proteksionizmi tregtar nëContinue Reading

Sticky

15-vjetori duhet të jetë një tregues për qeverinë e Kosovës dhe opozitën se treni është duke ikur, ndërsa si klasë politike nuk kanë shumë kohë të mendohen. SHBA-ja, përkundër urimeve të zakonshme protokollare, në fakt haptazi po e mbështet politikën serbe në Ballkan për enklava serbe. Qeveritë e Kosovës nëContinue Reading

Selim Ibraimi- (23.2.2023)- Në Maqedoninë e Veriut, një vend që pretendon të jetë një ditë anëtar i BE-së, askush nuk merr përgjegjësi dhe të gjithë janë mbi ligjin. Pamjet e fundit të shkatërrimit të varrezave antike nga koha e Dardanisë ë Shkup, tregojnë papërgjegjshmërinë e institucioneve në Maqedoni të V.,Continue Reading

Sticky

Nga Arsim ZEKOLLI– Në ditën e parë të punës pas deklaratës së Zeqirija Ibrahimit për nevojën e formimit të Asociacionit të Komunave Shqiptare sipas modelit të Asociacionit të Komunave Serbe në Kosovë, me kalimin e kohës filloi parada e dënimeve. Nga qëndrimi i BDI-së se bëhet fjalë për “politikë patetike,Continue Reading

NGA SELIM IBRAIMI- Qëndrimi i gjatë në pushtet i një partie, sidomos në hapësirën ballkanike, nuk përfundon mirë. Kjo u pa me partitë shqiptare në Shqipëri, Kosovë dhe tani jemi dëshmitarë se edhe në partinë e Ali Ahmetit BDI ka pakënaqësi nga ish anëtarët e afërt të kryesisë, të degësContinue Reading

Koment nga Dr. Selim Ibraimi- Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama ka përshëndetur ABETAREN E PARË TË UNIFIKUAR. Ai në një postim në FB e ka quajtur abetaren e përbashkët si krijesë e bashkimit të vullneteve të qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës, për të gjithë fëmijët shqiptarë këtej e andej bjeshkëve,Continue Reading