PROGRAMMES

Kontesti maqedono-bullgar

KONTESTI MAQEDONO-BULLGAR është kontest mes tyre dhe sa kohë që do jetë edhe si zgjidhje mes tyre ,e cila nuk prek intereresat e të tjerëve me atë zgjidhje, në rastin konkret, të ne shqiptarëve dhe në legjitimitetin tonë që buron nga autoktonia jonë këtu. Cilado përpjekje e palës këtu për ta shfrytëzuar këtë kontest edhe si zgjidhje të delegjitimimit të ...

Read More »

Reeker i shkruan Zaevit

Ndihmës Sekretari i Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit të SHBA-ve Filip Reeker i ka dërguar një letër kryeministrit të MV-së Zoran Zaev.  Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA për Çështjet Evropiane dhe Euroaziatike Philip Reeker, në një letër drejtuar Kryeministrit Zaev, tha se Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur integrimin e Maqedonisë ...

Read More »

Selim Ibraimi vjen me botimin më të ri: “Burimet e influencës ruse në Ballkanin Perëndimor”

Read More »

Mos e digjni pemën pa i analizuar rrënjet e saja!

Nga Pr. Dr. Etem Aziri- Muaji që e përcjellim për ne shqiptarët ka rëndësi të veçantë. Me këtë muaj ndërlidhen datat më të rëndësishme të historisë së kombit tonë. Secili nga ne ëndrron të kishte qenë pjesmarës në ata ndodhi. Gjysma e dytë e nëntorit na i zgjon ndjenjat ndaj kombit. Ngjyra kuq e zi bëhet dominante, i stolis shpirtërat dhe ...

Read More »

Kush kërkon regjisorë tani për filmin e prodhuar gjatë kohë me fajin e të gjithëve?

Nga prof. Abdulla Memeti-  Për marrëdhëniet e rënduara kohën e fundit mes Bullgarisë dhe Maqedonisë Veriore atë që askush nuk e tha për tri dekada me radhë, as politikan, pushtetar, studies, medie apo analist, qoftë shqiptar, maqedonas apo i huaj. Disa herë e kam thënë publikisht dhe ripërsëritur, që ta kuptojnë më saktë dhe qartë qytetarët e Maqedonisë Veriore se ...

Read More »

Ibraimi: “Northern Macedonia has started secession from the Serbian sphere”

ISSDMacedonia’s analyst Selim Ibraimi said in a statement to the media that the agreement with Bulgaria is close, and that Prime Minister Zaev position should be supported to the end. “The problem from today has a quick and safe solution (20-21).” “Separation from the Serbian sphere of Macedonia has begun. It is not Zaev who is blocking the agreement with ...

Read More »

Ibraimi: “Maqedonia e Veriut ka filluar shkëputjen nga sfera serbe”

Drejtuesi i ISSDMaqedonia Selim Ibraimi në një deklaratë për mediat tha se marrëveshja me Bullgarinë është afër, dhe se duhet të mbështetet kryeministri Zaev deri në fund. “Problemi prej sot ka një zgjidhje të shpejtë dhe të sigurtë (20-21).” “Ndarja nga sfera serbe e MV-së ka filluar. Nuk është Zaevi që pengon marrëveshjen me Bullgarinë, por problemet që nxiten nga ...

Read More »

Ambasadorja amerikane Kate Byrnes nuk dëshiron që qeveria e Zaevit të kritikohet!

Koment nga Selim Ibraimi- Ambasadorja amerikane në Maqedoni nuk dëshiron që qeveria e  kryeministrit Zoran Zaev dhe Ministria e Shëndetësisë të kritikohen për keqmenaxhim të pandemisë. Në një debat televiziv, ambasadorja, Shkëlqesia e saj Kate Marie Byrnes hodhi poshtë kritikat. Mësime të tilla nuk shkojnë në favor të lirisë së shtypit dhe qeverisjes së mirë të një vendi që ka ...

Read More »

The US ambassador does not want the government of Zoran Zaev to be criticized!

Comment by Selim Ibraimi- The US ambassador to Macedonia does not want Zaev’s government and the Ministry of Health to be criticized for mismanaging the pandemic. In a televised debate, her Excellency Ambassador Kate Marie Byrnes dismissed the criticism. Such lessons do not go in favor of press freedom and good governance of a country that has serious problems with the ...

Read More »

“Dostllarët” e ministrave krahinorë

Nga Selim Ibraimi- Nepotizmi në Maqedoninë e Veriut nuk mund të kontrollohet dhe aq më keq në qeverinë e re. Tek partitë e vogla që janë të uritura për pushtet financiar dhe zyrtarët zorrëtharë kjo është e natyrshme. Nga një anë duhet të bëhet sistemimi i kuadrove partiake dhe fundja, kjo është në rregull, pasi anëtarësia dhe të gjithë ata që ...

Read More »