ISSD PROFILES

Një ditë në jetën e kardiologut me famë botërore Dr. Omer Xhemaili

www. stadt-zuerich.ch– Ndër bashkatdhetarët e vet ai njihet si shqiptari i parë që ka bërë transplantim të zemrës. Ja si duket një ditë e zakonshme pune dhe jete e Prof. Dr. Xhemalit. Faqja e internetit e qytetit të Cyrihut, stadt-zuerich.ch, portretin e radhës të qytetarëve të merituar të metropolit zviceran ia ka kushtuar mjekut të shquar shqiptar, Prof. Dr. Omer ...

Read More »

Dr. Ermira Babamusta vjen me librin më të ri “Besimi politik në Kosovë”

Ka dalë nga shtypi libri akademiko-shkencor në  gjuhën angleze “Besimi Politik në Kosovë” (Political Trust in Kosovo) e autores Dr. Ermira Babamusta me shitje në Sh.B.A., Angli, Gjermani, Francë, Spanjë, Itali, Japoni, dhe Kanada. Libri është një studim shkencor 10-vjeçar dhe trajton pyetjen: “Cilët janë faktorët që ndikojnë besimin politik në një demokraci tranzicionale?” duke trajtuar Kosovën si rast-studimi.  Libri ...

Read More »

World Press Freedom Day

Let Journalism Thrive! From the team of @ISSDMacedonia May 3, 2020

Read More »

Murtaja, karantinat dhe gjeopolitika në Perandorinë Osmane

Murtaja, karantinat dhe gjeopolitika në Perandorinë Osmane Nga Birsen Bulmus, 2005 Shumë nga shtetarët më të mëdhenj osmanë dhe figura letrare nga shek. 15 deri në fillim të shekullit 20, e konsideruan murtajën si një kërcënim të rëndë për perandorinë e tyre. Shumë osmanë duartrokitën vendosjen e një karantine kundër sëmundjes në 1838 si një mjet për t’i rezistuar depërtimit ...

Read More »

How artificial intelligence will reshape the Global Order

The Coming Competition Between Digital Authoritarianism and Liberal Democracy The debate over the effects of artificial intelligence has been dominated by two themes. One is the fear of a singularity, an event in which an AI exceeds human intelligence and escapes human control, with possibly disastrous consequences. The other is the worry that a new industrial revolution will allow machines ...

Read More »

Hakmarrja e gjeografisë: Çfarë na tregon harta për konfliket e ardhshme dhe betejën kundër fatit

Në këtë libër provokues dhe befasues, Robert D. Kaplan, ofron një prizëm të ri revelues përmes të cilit mund të shihen shqetësimet globale dhe t’i kuptojmë ato që janë përpara nesh. Autori Robert D. Kaplan ndërton dhe na jep një pasqyrë mbi zbulimet dhe teoritë e gjeografëve të mëdhenj dhe mendimtarëve gjeopolitikë të së kaluarës dhe të fundit për të ...

Read More »

New book by Selim Ibraimi: “The decisive battle”-(The plague of border changes in Southeast Europe)

Read More »

THE NEPOTISM OF INTERNATIONAL GRANTS IN MACEDONIA

ISSD-The distribution of international grants in Macedonia is largely based on a network of nepotism rather than on a merit basis. This cycle describe the process of nepotism. There are several projects founded by embassies and international organization ( taxpayers) without impact in Macedonia. Graphic: ISSD-Macedonia-Institute for Security Studies and Development, 2018

Read More »

BOOK: “The territory of the silent war”-by Selim Ibraimi is released

      Territori-i-luftes-se-heshtur-2018-final   VIDEO 

Read More »

RATLIFF: “Selim explores the intricate geopolitical issues of the Balkans against the backdrop of the turmoil taking place within Europe”

BOOK REVIEW : “… Selim possesses the very great ability to absorb complex issues, dissect the critical points of an issue, and articulate thoese points eloquently as evidenced in his last book “Cold Peace”. Selim proposes another book about geopolitical trends taking place in the Balkans today. He examinies in detail the competing interests of the United States and Russia ...

Read More »