Suedia do t’i bashkohet NATO-s pasi parlamenti i Hungarisë votoi të hënën për të miratuar anëtarësimin e saj, duke i dhënë fund një bllokimi që ka zgjatur pothuajse dy vjet. Zyrtarët dhe diplomatët e NATO-s thanë se formalitetet e anëtarësimit mund të përfundojnë deri në fund të javës. Finlanda gjithashtu iu bashkua vitin e kaluar. Suedia dhe Finlanda kanë lënë mënjanë vitet e mosangazhimit ushtarak për të kërkuar sigurinë brenda NATO-s pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia në vitin 2022. Anëtarësimi i tyre pritet të forcojë aftësitë e NATO-s në veriun e lartë dhe në Detin Baltik. Vendet anëtare të NATO-s dhe aleatët, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, i kanë ofruar Ukrainës me më shumë se 175 miliardë dollarë ndihmë ushtarake, financiare dhe humanitare që nga pushtimi i Rusisë.

https://www.washingtonpost.com/world/2024/02/27/what-is-nato-countries-members-map/