Blinken kërkon që të ndërpriten veprimet ushtarake në Nagorno-Karabah

“Unë sot fola me presidentin e Azerbajxhanit z.Aliyev dhe i kërkova që të ndërpresë menjëherë veprimet ushtarake në Nagorno-Karabah. Është thelbësore që Azerbajxhani të de-eskalojë situatën për të promovuar një zgjidhje paqësore të konfliktit”- deklaroi Sekretari Amerikan i Departamentit të Shtetit Antony Blinken. https://x.com/SecBlinken/status/1704259914208604410?s=20