Nga Nijazi Muhamedi-

SHQIPTARËT NË UKRAINË: NGA “NJEREZ TË BRAKTISUR, TË HARRUAR” TEK ETNONIMI “SHQIPTAR” DHE GLOTTONIMI (EMRI I GJUHES)-GJUHA JONE SHQIPE.-Dr. NATALIA BICHURINA, UNIVERSITETI I LOZANES…

SHQIPTARET NË MAQEDONI:

NGA “GJUHA SHQIPE” ME EMER TEK FSHEHJA E EMRIT TE SHENJTË TË GJUHES SHQIPE:

“GJUHA E “POPULLATËS QË PËRBEN 20 PERQIND”..!!!

PËRQASJE TË IDEOLOGJIVE DHE POLITIKAVE GJUHESORE RUSE DHE UKRAINASE TASH.

IDEOLOGJIA DHE POLITIKA RUSE NË MAQEDONI, NË KUSHTETUTË DHE NË “LIGJIN E GJUHËVE PA EMËR” DHE “HANET AKADEMIKE “, SI HANET E KARAJFIL HAJDARIT DIKUR NË GJIROKASTËR SI TAMBURXHI TË MBROJTJES SË KËSAJ IDEOLOGJIE.”!!!