100 milionë viktima të komunizmit në mbarë botën

Komunizmi ka qenë dhe do të jetë gjithmonë i papajtueshëm me lirinë, prosperitetin dhe dinjitetin e jetës.

77 vjet më parë, Uinston Çerçilli dha alarmin për kërcënimin komunist: “Nga shtetet baltike në Triestë në Adriatik, një perde hekuri zbriti në të gjithë kontinentin.”

Nga tragjedia e shekullit nuk shpëtuan as ballkanasit dhe shqiptarët. Sot, 30 vjet pas rënies së komunizmit, ende disa forca janë në pushtet me të njëjtën ideologji në skenën politike ballkanike dhe shqiptare. (@ISSDMacedonia)