Dimitar Bechev: Ballkani është pafundësisht më paqësor se tre rajone fqinje

Dimitar Bechev: Ballkani është pafundësisht më paqësor se tre rajone fqinje:

Eksperti nga Bullgaria Dimitar Bechev në rrejtin X ka shkruar se Ballkani është pafundësisht më paqësor se tre rajone fqinje: Evropa Lindore (Ukrainë), Kaukazi Jugor (Karabaku, Osetia JUgore) dhe Lindja e Mesme. Gjeografia është fati, thonë edhe turqit.

The Balkans are infinitely more peaceful than three neighbouring regions: Eastern Europe (Ukraine), Southern Caucasus (Karabakh, S. Ossetia) and the Middle East. Geography is destiny, as Turks say.

https://x.com/DimitarBechev/status/1711286214806983147?s=20