Alon Ben Meir: Normalizimi i marrëdhënieve në mes Kosovës dhe Serbisë është një parakusht për njohjen reciproke

Alon Ben Meir, profesor dhe ekspert ndërkombëtar amerikan, ka deklaruar se pranimi i planit franko-gjerman nga kryeministri Kurti do t’i dërgojë një mesazh të qartë BE-së dhe SHBA-së se Kosova e sheh normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë si një hap të rëndësishëm. “Kjo jo vetëm që do të qetësojë atmosferën, por edhe do të përmirësojë ndjeshëm bastin e marrëdhënies në mes Kosovës, BE-së dhe SHBA-së”. Sipas tij edhe pse Vuçiqi i Serbisë nuk është afër njohjes së pavarësisë së Kosovës, normalizimi i marrëdhënieve është një parakusht për njohjen reciproke, siç ka thënë së fundmi Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken. S. Ibraimi. (@ISSDMacedonia)

Dr. Alon Ben Meir është një profesor në pension i Marrëdhënieve Ndërkombëtare, më parë në Qendrën për Çështjet Globale të Universitetit të Nju Jorkut dhe anëtar i lartë në Institutin e Politikave Botërore. Ben-Meir është ekspert për çështjet e Lindjes së Mesme dhe Ballkanit Perëndimor, negociatat ndërkombëtare dhe zgjidhjen e konflikteve. Në dy dekadat e fundit, Ben-Meir ka qenë i përfshirë drejtpërdrejt në negociata të ndryshme të kanaleve që përfshijnë Izraelin dhe Turqinë. Ben-Meir është paraqitur në një sërë rrjetesh televizive dhe gjithashtu informon rregullisht në Departamentin e Shtetit të SHBA për Programin e Vizitorëve Ndërkombëtarë. Dr. Ben-Meir është autor i shtatë librave që lidhen me Lindjen e Mesme dhe aktualisht është duke punuar në dy libra të rinj për Sirinë dhe Turqinë. Ben-Meir ka një diplomë master në filozofi dhe një doktoraturë në marrëdhëniet ndërkombëtare nga Universiteti i Oksfordit.