Pas 52 vitesh, më 15 mars 1991, SHBA dhe Shqipëria rivendosën marrëdhëniet diplomatike

Në këtë ditë 32 vite më parë, më 15 mars 1991, Shtetet e Bashkuara dhe Shqipëria rivendosën marrëdhëniet diplomatike. Pas 52 vitesh ndarje, ministri i Jashtëm shqiptar Muhamet Kapllani dhe Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA-së Raymond G.F. Seitz nënshkruan Memorandumin e Mirëkuptimit në Uashington DC, i cili parashikonte hapjen e ambasadës shqiptare përtej Atlantikut.