E ardhmja e sigurisë kombëtare të SHBA-së varet nga aftësia e Pentagonit për të përshtatur teknologjinë e fundit

E ardhmja e sigurisë kombëtare të SHBA-së varet nga aftësia e Pentagonit për të adoptuar teknologjinë e fundit. Epoka e konkurrencës së fuqive të mëdha është plotësisht në zhvillim e sipër dhe me siguri ka kaluar në një nivel më të rrezikshëm. Pushtimi i pajustifikuar i Rusisë në Ukrainë dhe tensionet në rritje të Kinës me Uashingtonin – së bashku me afrimin në rritje të Moskës dhe Pekinit – janë prova pozitive që autokracitë kryesore të botës synojnë të ndryshojnë rregullat globale për t’iu përshtatur qëllimeve të tyre keqdashëse. Liritë që shumë nga demokracitë e botës kanë gëzuar për dekada janë nën kërcënim në rritje. (S.I. @CSSDMacedonia)