Nazif Zejnullahu

Kur kalon nëpër Zajaz (si dje, për shembull), shiko dhe plas: shtëpi të ndërtuara tek e tek, me qindra metra larg njëra-tjetrës, me roleta (grila) të lëshuara kushedi kur, me bar të rritur para dyerve, me ndonjë njeri tek-tuk nëpër rrugën e pluhurosur dhe pa asnjë trotuar për këmbësorë. Më tej, në një lëndinë, të bie në sy një teneqe e madhe, shumë e madhe, me një emër të shkruar si me zor, që nuk lexohej mirë e mirë…

Te varrezat, ndërkaq, sheh flamurin kombëtar shqiptar të bërë copë-copë…

Çfarë pamje e tmerrshme!

4.09.2022

https://www.facebook.com/profile.php?id=100043940465085