James O’Brien emërohet Ndihmës Sekretar i ri i Shtetit për Evropën dhe Euroazinë

Senati amerikan konfirmoi emërimin e James O’Brien si Ndihmës Sekretar i Shtetit për Evropën dhe Euroazinë. Emërimi i tij u mbështet nga 67 senatorë, ndërsa kundër tij u shprehën 31 anëtarë të Dhomës së Lartë të Kongresit. O’Brien do të zëvendësohet nga Juri Kim, ish-ambasadorja e SHBA-së në Shqipëri, si ndihmës sekretar i shtetit për Evropën dhe Euroazinë.

https://twitter.com/SenateFloorref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1709381383326487002%7Ctwgr%5E7f522a4f531d85ec1b18fd263d3c4dfe5e5d96d6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.glasamerike.net%2Fa%2Fstejt-department-balkan-diplomatija%2F7297044.html