Dr. Dashnim Hebibi, në tre librat e tij paraqet historinë, sfidat dhe sukseset e popullit shqiptar në mbarë botën

Në skenën letrare shqiptare, një emër i njohur po vazhdon të dalë në pah për kontributin e tij ndaj historisë, kulturës dhe diaspores shqiptare. Gazetari dhe publicisti i njohur, Dashnim Hebibi, ka bërë një veprim të rëndësishëm në botën e letërsisë me ribotimin e tre librave të tij të njohur: “Atdheu Portativ,” “Veshtrim Presidencial mbi Diasporën Shqiptare” dhe “Lugina e Preshevës, Pjesë e Unit Kombëtar.”

Dashnim Hebibi, një personalitet me shumë anë të talentit, është një gazetar dhe autor i njohur nga Lugina e Preshevës i cili jeton dhe vepron në Zvicër. Ai është një emër i njohur në mediat dhe gazetarinë, i cili ka kushtuar shumë kohë për të shkruar mbi çështjet kombëtare dhe të diasporës shqiptare. Duke qenë një veprimtar i përkushtuar ndaj çështjes kombëtare, ai ka bërë një përpjekje të madhe për të prezantuar dhe përshkruar historinë, sfidat dhe sukseset e popullit shqiptar në mbarë botën.

Librat e tij të ribotuar, “Atdheu Portativ,” “Veshtrim Presidencial mbi Diasporën Shqiptare” dhe “Lugina e Preshevës, Pjesë e Unit Kombëtar,” tregojnë një pasion dhe një ndjenjë atdhetarie që reflektohet në çdo faqe. Me këto vepra, Hebibi jo vetëm që rihap rrugën e historisë së kulturës dhe krenarisë shqiptare, por gjithashtu ndihmon lexuesin të kuptojë më mirë ndikimin dhe rolin e diasporës në formimin e identitetit kombëtar.

Shtëpia botuese “Libri im” dhe shtypshkronja “FAB Advertising” në Pejë janë institucionet që i kanë mundësuar Hebibi të ndajë vizionin e tij me publikun. Përmes këtyre platformave, librat e tij janë sjellë në jetë në mënyrë të re, duke i dhënë shanse të reja lexuesve të njihen me ide dhe vizionin e autorit.

Me ribotimin e këtyre librave, Dashnim Hebibi ka vënë një gur të rëndësishëm në murin e letërsisë dhe historisë shqiptare. Kontributi i tij ndaj ndërgjegjesimit dhe informimit të lexuesve për rëndësinë e diasporës dhe unitetit kombëtar është i vlefshëm dhe frymëzues. Përveç punës së tij si gazetar dhe publicist, Hebibi po kujdeset që historia dhe identiteti kombëtar shqiptar të mos harrohen.

Në një kohë kur bashkimi dhe bashkëpunimi ndër popujt është i nevojshëm më shumë se kurrë, kontributi i Dashnim Hebibi është një përkujtim i rëndësishëm për vlerat e identitetit dhe bashkimit shqiptar. Librat e tij të ribotuara do të vazhdojnë të frymëzojnë dhe të informojnë brezat e ardhshëm dhe të ndihmojnë në ruajtjen e trashëgimisë kulturore të shqiptarëve në mbarë botën. Teksti, /PORTALISHQIP.net

https://www.facebook.com/Dahest