Shumica e polakëve votuan për ndryshim. Ata duan një Poloni të fortë, të qëndrueshme dhe të orientuar drejt së ardhmes në zemër të BE-së. Polakët zgjodhën shtetin e së drejtës, gjykatat dhe mediat e lira, një ushtri apolitike dhe demokraci. Ata zgjodhën Evropën. Exit poll në Poloni tregon se opozita do të jetë në gjendje të formojë një qeveri me 248 deputetë (duhen 231 deputetë) (@ISSDMacedonia)