Presidenti Joe Biden lidhi luftërat në Ukrainë dhe Izrael së bashku, gjatë një fjalimi në Zyrën Ovale ditën e enjte, duke i bërë një thirrje të pasionuar popullit amerikan për të mbështetur dy demokracitë tjera që ai thotë se po përballen me kërcënime ekzistenciale. Presidenti paralajmëroi se SHBA dhe demokracitë në mbarë botën janë në një pikë kthese mes një valë në rritje të kërcënimeve nga autokratët dhe grupet terroriste. Shtetet e Bashkuara luajnë një rol qendror për të lejuar që demokracia të qëndroj e vazhdueshme si dhe luftërat në Izrael dhe Ukrainë edhe pse janë shumë të ndryshme në mënyrën se si po luftohen, ndajnë faktorë kritikë të përbashkët. (CNN)

https://www.msn.com/en-us/news/world/biden-makes-the-case-for-wartime-aid-to-israel-and-ukraine-in-primetime-address/ar-AA1iui0A?ocid=socialshare&cvid=19f6a2f97f094ea4b800196f00eec2c4&ei=12

https://x.com/POTUS/status/1714637524704940220?s=20