Populistët e Serbisë pretendojnë një fitore gjithëpërfshirëse në zgjedhjet parlamentare

Populistët e Serbisë pretenduan një fitore gjithëpërfshirëse të dielën në zgjedhjet parlamentare të vendit, të cilat u shoqëruan me raportime për parregullsi të mëdha gjatë një fushate të tensionuar ashtu edhe në ditën e votimit. Kryeministrja në detyrë Ana Brnabiç tha se me gjysmën e votave të numëruara, parashikimet e Partisë Progresive Serbe në pushtet treguan se ajo fitoi 47% të votave dhe pritej të mbante rreth 130 vende në asamblenë prej 250 anëtarësh. Grupi kryesor i opozitës Serbia kundër dhunës fitoi rreth 23%, tha Brnabiç.

https://apnews.com/article/serbia-election-vucic-european-union-opposition-da06f811adb3e9093bba6b64af3299d9