Jakov Milatoviç ka fituar balotazhin e zgjedhjeve presidenciale në Mal të Zi, duke e mundur presidentin pro-perëndimor në vendin e vogël anëtar të NATO-s që ndodhet në gadishullin Ballkanik të Evropës.

Milatoviç fitoi rreth 60% ndërsa Milo Gjukanoviç fitoi rreth 40%, sipas parashikimeve të lëshuara nga Qendra zakonisht e besueshme për Monitorimin dhe Kërkimin dhe bazuar në mostrën e pjesshme të votës. Rezultatet zyrtare nuk priten para të hënës.

Analistët thanë se rezultatet mund të ndryshojnë pak ndërsa numërimi i votave përparon, por se hendeku midis të dy kandidat[ve është shumë i madh për ndryshime të mëdha.

“Ky rezultat është një tregues se rezultati përfundimtar nuk do të jetë thelbësisht i ndryshëm,” tha analistja e grupit Ana Nenezic.

Fitorja e Milatoviqit besohet se pasqyron lodhjen e votuesve me Gjukanoviçin dhe zhgënjimin me politikanët e njohur. Milatovic, 36 vjeç, hyri për herë të parë në politikë në vitin 2020, pasi mori arsimin e tij në Britani dhe Shtetet e Bashkuara. (@CSSDMacedonia)

https://apnews.com/article/montenegro-president-election-runoff-91a15c7a0d9175afc4dce320be36298e