SELIM IBRAIMI-INSTITUTI I STUDIMEVE TE SIGURISE DHE ZHVILLIMIT- Propozimi i Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi për një korrigjim të kufirit të Kosovës apo siç e quajti ai më vonë demarkacion 400 km. INFOGRAFIKË: Gjeopolitika e korrigjimit të kufijve dhe impakti anësor. Aktorët kryesorë dhe fuqitë e jashtme. Grafika: Instituti iContinue Reading

SELIM IBRAIMI-INSTITUTI I STUDIMEVE TE SIGURISË DHE ZHVILLIMIT- Hyrje Në mesin e shumë fjalëve që përdorin sot njerëzit në mënyrë të ndërsjelltë, në komunikimin e përditshëm dhe atë politik, ekzistojnë edhe nocionet kombësi dhe shtetësi. Kombësia dhe shtetësia janë një nga nocionet më të keqkuptuara në botë dhe në veçanti,Continue Reading

SELIM IBRAIMI –INSTITUTI I STUDIMEVE TË SIGURISË DHE ZHVILLIMIT- Diplomati i Departamentit Amerikan të Shtetit Matthew Palmer gjatë takimeve me zyrtarë të lartë të Maqedonisë tha se SHBA dëshiron një referendum të suksesshëm për të gjithë qytetarët e vendit dhe mbështet Marrrëveshjen e Presepës (MP). “Maqedonia tashmë ka marrë ftesëContinue Reading

Nga Selim Ibraimi   Hyrje Ministri i Jashtëm i Federatës Ruse Sergei Lavrov vizitoi Beogradin të mërkurën duke e  forcuar edhe më shumë aleancën e vjetër 180 vjeçare në mes Rusisë dhe Serbisë. Të dyja vendet vendosën lidhje në vitin 1838 duke i zhvilluar më tej marrëdhëniet  diplomatike në vitinContinue Reading

(CSSD-Macedonia)-The new policies of new administration of the U.S. President Donald Tramp was followed by a wave of criticism addressed to US ambassadors in the region, namely in Serbia, the so-called ‘Republika Srpska’, in Macedonia, but also in Albania. At the same time, the developments in the region, especially inContinue Reading

By Selim Ibraimi- The Balkans remain the area of instability. Even though the security and stabilization has been improved since the 1999, the region fails back on current trends. Migration of Syrian refugees dramatically has change the Western Balkans and had direct impact on the feature of the region. Russia’s offensiveContinue Reading

By Selim Ibraimi-Center for Security Studies and Development-Macedonia-(CSSD) Abstract: Energy infrastructure is related to cyber-warfare. Cyber-warfare is an Internet-based conflict involving politically motivated attacks on information network systems. Cyberwarfare attacks can disable official websites and networks, disrupt or disable essential services, steal classified data, and cripple financial systems — amongContinue Reading