function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES / ANALYSIS PLATFORM- ISSDMacedonia / Ovo je politika sa kojom morate da pravite kompromise

Ovo je politika sa kojom morate da pravite kompromise

Piše Selim IbraimiNova vlada mora biti formirana kako bi se izborila sa koronavirusnom zdravstvenom krizom i kontrolisala moguće socijalne nemire koji bi mogli nastati usled ekonomske krize i siromaštva u Severnoj Makedoniji. Vjerovatno će SDSM i DUI formirati novu vladu. Međutim, čini se da stranka BESA, koja je uz pomoć Zaevog SDSM-a osvojila četiri mesta u parlamentu, pokušava da iz igre isključi partiju Ziadina Sele, Savez Albanaca. Igra Besa nije objedinjujuća, već razjedinjena u pogledu fragmentacije albanskog faktora u vladi i, naravno, glasa koji je dat na julskim izborima.

Štaviše, Ali Ahmeti je u rukama da li će on odlučiti da izvrši pritisak na široku i stabilnu vladu, uključujući i Ziadina Selena. Sela je izjavio da ne želi da ulazi u vladu sa Ahmetijem. Najmoćniji igrač je DUI Ali Ahmetija kojeg su Besa Kasami optužili za korupciju i Ziadin Sela da Ahmetiju ne treba vjerovati. Ali ovo je politika, morate da pravite kompromise i postižete ciljeve u sistemu sprečavanja i gubitka političkog kredibiliteta. Albanske političke stranke moraju biti konstruktivne, a ne taktičke, koje su pre Zaev i Mickovski prikazane kao više vazale. (Komentar @CSSDMacedonia)