Piše Selim IBRAIMI– Vođa Alternative, Afrim Gaši , izjavio je da će razgovarati s mandatarom kao koalicija. To je znak koji je danas Gaši rekao nakon mnogih glasova da se koalicija sa Savezom Albanaca može podeliti i da Alternativa može sama da uđe u moguću vladu Zaeva. Ali u tom je procesu sve moguće, jer malo je verovatno da će stranačke izborne koalicije dalje upravljati kada postanu deo vlada.

Ostaje da se vidi da li će Savez Albanaca na kraju biti ubedjen i ući u moguću široku koaliciju sa DUI Ali Ahmetija. Afrim Gaši , lider skopske stranke Alternativa, nije agresivan političar, ali njegov nedostatak iskustva čini Gashija igračem srednjeg nivoa protiv Zaeva i Ahmetija.

Ako Sela i Gaši uđu u vladu Zaeva, prvo moraju saznati šta žele i na koje pozicije se zalažu. Sela je izjavila da ne žele vladu sa DUI-jem. Ovo političko pitanje stvara mogućnost da Alternativa, ako se blokiraju sve opcije, preispita politička stajališta sa Savezom Albanaca Zadadina Selesa i stupi u koalicione kombinacije.

Ako Sela i Gaši uđu u vladu Zaeva, prvo moraju saznati šta žele i na koje pozicije se zalažu.

Međutim, trebalo bi očekivati da osim Tačijevog DPA, ko će drugi postati deo koalicije – Zaev-ove vlade. Zaev-ova vlada može biti kao voz pun teretnih vagona koji se na tržištu moraju jeftino prodati. (@CSSDMacedonia)