Exclusive interview for ISSDMacedonia with Sir Michael Leigh, a senior fellow at The German Marshall Fund of the United States (GMF) Interviewed by Selim Ibraimi However, there is potentially no end to border changes in the Balkans and no adjustment will ever be considered definitive by all. We live in multi-ethnicContinue Reading

Intervistë me autorin, profesorin e historisë në Universitetin e Oxfordit dhe ekspertin britanik për Ballkanin James Pettifer. Intervistoi Selim Ibraimi nga Instituti i Studimeve të Sigurisë dhe Zhvillimit (ISSDMaqedonia) ISSD: Z.Pettifer cili është mendimi juaj për debatin -idenë  për korrigjimin e kufijve në mes Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi dheContinue Reading

Opinion i posaçëm nga Prof. Lisen Bashkurti, Ambasador- ISSDMaqedonia Kosova dhe Serbia po hyjnë në fazën finale të normalizimit të marrëdhënieve. Ky normalizim do të realizohet nëpërmjet arritjes së një marrëveshje të gjërë dypalëshe me mbështetje dhe garanci ndërkombëtare. Të dy palët duket të jenë të tendosura maksimalisht. Kjo tendosje ështëContinue Reading

ISSDMacedonia- The idea of border changes between Kosovo and Serbia, the case of Bosnia, N. Macedonia and the future of the Balkans. An exclusive interview with Mr. James Pettifer, British academic, author and expert on Balkan affairs. Interviewed by Selim Ibraimi from @ISSDMacedonia. Full video interview  Continue Reading

Enkas për Institutin e Studimeve të Sigurisë dhe Zhvillimit (ISSDMaqedonia), shkruan BOB CHURCHER- Universiteti i Bristolit, Mbretëria e Bashkuar, Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar, vëzhgues i mëparshëm i OSBE-së për Maqedoninë dhe Shqipërinë dhe Ish-drejtor i Grupit Ndërkombëtar të Krizave (ICG) për Kosovën. Ai tani është një konsulent iContinue Reading

Special opinion for Institute for Security Studies and Development by Bob Churcher- University of Bristol (Medieval History) United Kingdom. Defense Ministry of UK. Former OSCE observer for Macedonia and Albania. Former Director of International Crisis Group (ICG) for Kosovo. Bob Churcher went to work for the Foreign Office as aContinue Reading

Intervistë me hulumtuesin e konflikteve ndëretnike Roland Gjoni nga University College Dublin  Procesi i shkëmbimit të territoreve pa njohje papraprake nga Serbia nuk sjell ndonjë përfitim për Kosovën. Ndërsa rreziku i parë dhe imediat është pezullimi i shtetësisë dhe subjektivitetit ndërkombëtar të Kosovës. Efekti imediat pritet në Bosnjë ku kaContinue Reading

ISSD- Strategjia e Rusisë në Ballkan dhe reagimi rus para dhe pas referendumit në Maqedoni. Bisedë me analistin e ISSDMaqedonia Selim Ibraimi.  @CSSDMacedonia’s senior analyst @SelimIbraimi explains Russian motives in Western Balkans and possible actions before and after the referendum in Macedonia.     The Institute for Security Studies andContinue Reading

SELIM IBRAIMI-INSTITUTI I STUDIMEVE TE SIGURISE DHE ZHVILLIMIT- Propozimi i Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi për një korrigjim të kufirit të Kosovës apo siç e quajti ai më vonë demarkacion 400 km. INFOGRAFIKË: Gjeopolitika e korrigjimit të kufijve dhe impakti anësor. Aktorët kryesorë dhe fuqitë e jashtme. Grafika: Instituti iContinue Reading

SELIM IBRAIMI-INSTITUTI I STUDIMEVE TE SIGURISË DHE ZHVILLIMIT- Hyrje Në mesin e shumë fjalëve që përdorin sot njerëzit në mënyrë të ndërsjelltë, në komunikimin e përditshëm dhe atë politik, ekzistojnë edhe nocionet kombësi dhe shtetësi. Kombësia dhe shtetësia janë një nga nocionet më të keqkuptuara në botë dhe në veçanti,Continue Reading