Të gjitha partitë shqiptare të hyjnë në qeveri, nuk ka nevojë për një opozitë të dobët!

NGA SELIM IBRAIMI-Takimet e liderëve për formimin e qeverisë së re të Maqedonisë Veriore tashmë kanë filluar. Dhe kjo është një shenjë e mirë që të gjithë janë të interesuar të kenë një qeveri të qëndrueshme që do të luftojë COVID-19 dhe situatën e vështirë ekonomike në vend.

Sipas dinamikës, gjasat janë që Zoran Zaevi të formojë qeverinë me partitë shqiptare të opozitës, Aleancën e Shqiptarëve, Alternativën dhe PDSH-në e Menduh Thaçit, dhe nga ana tjetër një koalicion më kompakt dhe real midis LSDM-së, BDI-së dhe PDSH-së. Por ekziston një mundësi tjetër që të gjitha palët të bashkohen me qeverinë e re, si rezultat i situatës aktuale dhe rreziqeve të reja me të cilat mund të përballet vendi.

Në sfond është opsioni me VMRO-DPMNE e cilia po punon gjithashtu për të tërhequr vëmendjen e Ali Ahmetit të BDI-së. Ende nuk është e qartë se si Ahmeti do të vazhdojë më tej ndërmjet Zaevit ose Mickovskit i cili tregon fleksibilitet ndaj Ahmetit.
Sidoqoftë, do të kemi një qeveri deri në fund të gushtit ose shtatorit, ku është e mundur, siç kemi thënë më herët, që të gjitha palët të jenë së bashku në një qeveri të zgjeruar. Për momentin kritik dhe atmosferën e brendshme, Maqedonia Veriore nuk ka nevojë për një opozitë të fortë që do të sillte trazira të reja gjatë pandemisë, qoftë ajo në spektrin maqedonas apo shqiptar.

Në kampin shqiptar nuk ka nevojë për opozitë deri në vitin 2021, kështu që do të ishte mirë që të gjithë të bashkohen me qeverinë e re dhe të marrin përgjegjësi deri në zgjedhjet e ardhshme në të mirë të qytetarëve. (ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia)