NGA SELIM IBRAIMI-Nuk ka dilema se duhet të formohet një qeveri e re për të menaxhuar krizën shëndetësore të koronavirusit dhe të kontrollojë trazirat e mundshme sociale që mund të vijnë nga kriza ekonomike dhe varfëria në Maqedoninë Veriore. LSDM dhe BDI ka të ngjarë të formojnë një qeveri tëContinue Reading

Ruzhdi Matoshi 1), Isa Mulaj 2) 1)Ligjërues në kolegjin UBT Prishtinë, Republika e Kosovës e-mail: rmatoshi@ubt-uni.net, matoshi.r@gmail.com 2)Hulumtues i lartë në Institutin për Hulumtime dhe Analiza të Politikave Ekonomike Prishtinë, Republika e Kosovës e-mail: isa.mulaj@gmail.com Përmbledhje Pas gati tri decenieve që nga fillimi i transicionit nga komunizmi për në demokraciContinue Reading

SELIM IBRAIMI- Mediat në Shkup njoftojnë se jozyrtarisht, LSDM dhe BDI i kanë vendosur kontaktet e para për formimin e qeverisë. Presidenti i VMRO-së Kristian Mickovski njoftoi gjithashtu se ai po zhvillon takime me partitë politike. Le të fillojmë me lojtarët politikë që u shfaqen në skenë dhe që kanëContinue Reading

Piše Selim Ibraimi- Mediji u Skoplju navode da su nezvanično SDSM i DUI uspostavili prve kontakte za formiranje vlade. Predsednik VMRO-a Kristian Mickovski takođe je najavio da održava sastanke sa političkim strankama. Krenimo od političkih igrača koji se pojavljuju na sceni i koji su učinili neke javne poteze. Takođe, liderContinue Reading

Selim Ibraimi-analist dhe redaktor në @CSSDMacedonia- Partia e Ziadin Selës, Aleanca e Shqiptarëve së bashku me Alternativën e Afrim Gashit, fituan gjithsej 12 vende në zgjedhjet e fundit parlamentare në Maqedoninë Veriore. Pas Bashkimit Demokratik për Integrim të Ali Ahmetit, Aleanca e Shqiptarëve konsiderohet si partia e dytë për saContinue Reading

Selim Ibraimi-analitičar i urednik u @CSSDMacedonia- Stranka Ziadin Sele, “Savez Albanaca” zajedno sa “Alternativom” Afrim Gashiju, osvojila je ukupno 12 mandata na poslednjim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji. Posle “Demokratske Unije za Integraciju” Ali Ahmetija, “Savez Albanaca” smatra se drugom strankom u smislu političke moći, ali ponekad po ugledu naContinue Reading

Selim Ibraimi, analitičar i urednik u @CSSDMacedonia- Obično stranke nakon izbora imaju za cilj da dobiju više moći, ali koalicije, posebno multietničke, otežavaju funkcionisanje vlade. U ovom slučaju, u Severnoj Makedoniji, SDSM i Zoran Zaev će morati da razviju politiku više zadataka kako bi postigli stabilnu vladu ili umerenu vladuContinue Reading

NGA SELIM IBRAIMI- Në vitin 2016 para se LSDM-ja të vinte në pushtet, një numër i konsiderueshëm i votuesëve tradicional shqiptarë gjatë zgjedhjeve parlamentare, votoi LSDM. Propaganda e huaj dhe ajo e mbështetur nga organizatat lokale, krijuan një atmosferë tek elektorati shqiptarë që besimi ndaj LSDM—së të rritet dhe tëContinue Reading

ARSIM ZEKOLLI- Përkrahës të LSDM-së sot janë Lube Boshkovski (vrasës emigrantësh), Nikola Dimitrov (albanofob), Lubço Georgievski (albanofob), Sasho Mijalkov (albanofob), Krsto Mukovski (albanofob), Zaevi (albanofob), Rashkoski (albanofob, racist), Frçkovski (albanofob). Aliu, Afrimi, Zijadini, Bilalli do duhet të ofrojë shumë spjegime para shqiptarëve se si do arsyetojnë dhënien përparësi ndaj LSDM-së,Continue Reading

Intervistë me z. Daniel Shure, ish kryetar i Dhomës së Tregtisë  Sh.B.A.-Izrael në Çikago. Intervistoi Selim Ibraimi nga ISSDMaqedonia.   Izraeli dhe Kosova kanë marrëdhënie të mira dhe njerëzit kanë respekt të jashtëzakonshëm të ndërsjellë dhe natyrisht të gjithë izraelitët dhe hebrenjtë në përgjithësi po bëhen shpejt të informuar përContinue Reading