ARSIM ZEKOLLI- Përkrahës të LSDM-së sot janë Lube Boshkovski (vrasës emigrantësh), Nikola Dimitrov (albanofob), Lubço Georgievski (albanofob), Sasho Mijalkov (albanofob), Krsto Mukovski (albanofob), Zaevi (albanofob), Rashkoski (albanofob, racist), Frçkovski (albanofob). Aliu, Afrimi, Zijadini, Bilalli do duhet të ofrojë shumë spjegime para shqiptarëve se si do arsyetojnë dhënien përparësi ndaj LSDM-së,Continue Reading

Intervistë me z. Daniel Shure, ish kryetar i Dhomës së Tregtisë  Sh.B.A.-Izrael në Çikago. Intervistoi Selim Ibraimi nga ISSDMaqedonia.   Izraeli dhe Kosova kanë marrëdhënie të mira dhe njerëzit kanë respekt të jashtëzakonshëm të ndërsjellë dhe natyrisht të gjithë izraelitët dhe hebrenjtë në përgjithësi po bëhen shpejt të informuar përContinue Reading

Nga Nijazi Muhamedi– Zaev, nga nogdauni që e mori nga vota shqiptare, jo vota e partive, iku gjoja në pushime, është si duket nga Liqeni i Prespës, jo për të pushuar, por për ta rrëzuar këtë votë me cingërima telefonatash në Tiranë dhe në Prishtinë ditën dhe me takime nateContinue Reading

Nga Selim Ibraimi-Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) e Ali Ahmetit dhe Aleanca e Shqiptarëve (ASH) në koalicion me Alternativën, janë fituesit e zgjedhjeve parlamentare të jashtëzakonshme në kampin shqiptar. Në një rezultat spektakular të dielën, BDI dhe ASH krijuan përparësi të dukshme ndaj kundërshtarëve politikë duke ndërtuar poteza të volitshëmContinue Reading

By Selim Ibraimi-[button color=”red” size=”small” link=”http://” ][/button] [box type=”shadow” align=”aligncenter” ]Intelligence, covert operations and hybrid tactics as key factors on global competition who will dominate the Balkans.[/box] Information technology and non-state actors now have changed the approaches of tools of tradecraft on intelligence. Theft of top secret information from NSAContinue Reading

NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)–Partitë politike në programet zgjedhore kanë projekte të ndyshme, ide dhe shpeshherë premtojnë gjëra të parealizueshme. Mirëpo ajo që më ra në sy në Programin zgjedhor të BDI-së, 2020 është ideja për një Muze ‘Iliro-Dardan’ në Shkup. Nëse e kanë seriozisht si parti, kjo ide duhet mbështeturContinue Reading

NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.) –Pasi diaspora shqiptare e Maqedonisë Veriore në Sh.B.A. është e përçarë dhe ka mungesë lidershipi në nivelet e administratës amerikane, është e pakuptimtë më tej të mbështeten politika të caktuara partiake, qeveritare apo diplomatike të shtetit maqedonas që kanë për qëllim transformimin e infrastrukturës së shërbimitContinue Reading

Nga Selim Ibraimi – Shqiptarët në Maqedoninë Veriore nuk kanë opsione të mira për cilën parti të votojnë në zgjedhjet e 15 korrikut. Kritikët thonë se ky është fryti i punës dhe projekteve jorealiste të BDI-së së Ahmetit dhe partive të tjera që kanë qenë në pushtet. Partia Besa eContinue Reading

By Selim Ibraimi -Albanians in Northern Macedonia do not have good options which party to vote in the July 15 elections. Critics say that this is the fruit of the work and unrealistic projects of Ahmeti’s DUI and other parties that have been in power. Besa of Mr. Kasami inContinue Reading

Nga Abdulla Mehmeti- Zgjedhjet parlamentare të 15 korrikut në Maqedoninë Veriore Pse nuk ndryshon gjendja e shqiptarëve në Maqedoninë Veriore për dekada me radhë? Në prag të zgjedhjeve parlamentare të 15 korrikut shumica e qytetarëve shqiptarë shpresojnë se do të ndryshojë gjendja e tyre pas këtyre zgjedhjeve. Këta qytetarë besojnëContinue Reading