Beshliqi voziste BMW dhe tymoste cigare ‘Jugoslavija’

Nga Selim Ibraimi- Pas shumë përpjekje për të forcuar edhe më shumë partinë, Beshliqi më në fund u bind se ai nuk mund të bëjë më shumë dhe ju rek duhanit dhe blerjes së makinave të markës gjermane BMW dhe MERCEDES BENZ. Beshliqi kishte arritur disa suksese gjatë qeverisjes, kishte marë disa ministri, drejtori dhe poste ambasadorësh. Ai ishte shumë i kënaqur pasi në në kohën e Kralit, hekurudha kishte filluar të ndërtohej. Diku kishte sinjalizime e diku tjeter jo. Bashkëpuntorët e ngushtë të Beshliqit siguruan për popullin trena nga shtetet fqinjë, ku gjatë fundjavës Beshliqi me stafin e tij nga Maqedonia e atëhershme organizonte shëtitje me tren për klanin dhe anëtarët e biznesit.

Beshliqi si trim që ishte në politikë, përveç trenit e simpatizonte edhe BMW gjermane, sepse kishte dëshirë ndonjëherë të takonte anëtarësinë partiake dhe bisedonte për shqetësimet. Pasi data e organizimit të zgjedhjeve lokale ishte afër, ai ishte vazhdonte të qëndronte në ankth dhe vazhdimisht e tymoste nga një cigare të tipit ‘Jugoslavija’ dhe bisedonte me mikun e tij të ngushtë të politikës zotni Vukun, që kishte qenë një ndër mbështetësit e tij gjatë zgjedhjeve kombëtare. Vuku kishte disa interesa tjera tek Beshliqi…

(Skicë -5)