NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)–Partitë politike në programet zgjedhore kanë projekte të ndyshme, ide dhe shpeshherë premtojnë gjëra të parealizueshme. Mirëpo ajo që më ra në sy në Programin zgjedhor të BDI-së, 2020 është ideja për një Muze ‘Iliro-Dardan’ në Shkup. Nëse e kanë seriozisht si parti, kjo ide duhet mbështeturContinue Reading

NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.) –Pasi diaspora shqiptare e Maqedonisë Veriore në Sh.B.A. është e përçarë dhe ka mungesë lidershipi në nivelet e administratës amerikane, është e pakuptimtë më tej të mbështeten politika të caktuara partiake, qeveritare apo diplomatike të shtetit maqedonas që kanë për qëllim transformimin e infrastrukturës së shërbimitContinue Reading

Nga Selim Ibraimi – Shqiptarët në Maqedoninë Veriore nuk kanë opsione të mira për cilën parti të votojnë në zgjedhjet e 15 korrikut. Kritikët thonë se ky është fryti i punës dhe projekteve jorealiste të BDI-së së Ahmetit dhe partive të tjera që kanë qenë në pushtet. Partia Besa eContinue Reading

By Selim Ibraimi -Albanians in Northern Macedonia do not have good options which party to vote in the July 15 elections. Critics say that this is the fruit of the work and unrealistic projects of Ahmeti’s DUI and other parties that have been in power. Besa of Mr. Kasami inContinue Reading

Nga Abdulla Mehmeti- Zgjedhjet parlamentare të 15 korrikut në Maqedoninë Veriore Pse nuk ndryshon gjendja e shqiptarëve në Maqedoninë Veriore për dekada me radhë? Në prag të zgjedhjeve parlamentare të 15 korrikut shumica e qytetarëve shqiptarë shpresojnë se do të ndryshojë gjendja e tyre pas këtyre zgjedhjeve. Këta qytetarë besojnëContinue Reading

Nga Dr. Muaz Agushi- Zgjedhjet parlamentare paraqesin mekanizma demokratike, me ndihmën e të cilëve zgjidhen deputetët në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili është organ njëdhomësh përfaqësues i qytetarëve dhe bartës i pushtetit ligjvënës në Republikën e Maqedonisë. Nëpërmjet këtij mekanizmi populli ia beson ushtrimin e pushtetitContinue Reading

NGA SELIM IBRAIMI (Sh.B.A.)- Satirë politike I. PUSHTETI Rrëzimi apo qëndrimi i Ali Ahmetit dhe i BDI-së në pushtet do të kalojë përmes një procesi zgjedhor demokratik. ‘Mafia politike’ shqiptare, rrënjosja dhe mutacioni i  korrupsionit në Maqedoninë  Veriore (MV) i ka dhënë një reputacion të keq politikës shqiptare dhe organizimitContinue Reading

Exit News intervistoi Dr. Roland Gjoni, ekspert për nacionalizmin dhe formimin e shtetit, në lidhje me zhvillimet më të fundit politike në Kosovë.   Exit News: Javën e kaluar, Zyra e Prokurorisë Speciale e Kosovës me seli në Hagë njoftoi publikisht se ajo ka ngritur akuza kundër Presidentit Thaçi ndërsaContinue Reading

Exit News interviewed Dr. Roland Gjoni, an expert on nationalism and state-formation, on latest political developments in Kosovo Exit News:  Last week, Kosovo’s Specialist Prosecution Office located in the Hague announced publicly that it has filed an indictment against President Thaci while he was on his way to a high-levelContinue Reading

Nga Selim Ibraimi (Sh.B.A.)– Satirë politike  Po dalin përsëri në skenë komunistët e vjetër të PPD-së. A kanë të ardhme dhe çfarë mund të presin shqiptarët e MV-së nga këta figura? Për më shumë, shih PPD e drejtuar nga shkolla e LKM-së nga 94-98 dhe e BDI-së nga 2002-2020. JanëContinue Reading