function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / Demo Blog With Map

Demo Blog With Map

Is Serbia Still a Troublemaker in the Balkans?

By Faruk Ajeti https://www.fpi.sais-jhu.edu/papers As one of the largest countries of the Balkans, Serbia’s troubled past also poses big dilemmas for the future. Serbia has a history of exporting regional instability. It started four wars in Slovenia, Croatia, Bosnia-Herzegovina, and Kosovo during the last several decades. Although the country has ...

Read More »

Ambasada Amerikane të marrë një qëndrim të prerë mbi sundimin e ligjit dhe korrupsionit në Maqedoninë e V.

Nga Selim Ibraimi- Tragjedia e fundit në Tetovë ka shumë lidhje me sistemin e menaxhimit të objekteve modulare, ndërtimin e tyre, qëndrueshmërinë, personelit dhe shumë faktorëve tjerë si: korrupsioni i lartë në nivel lokal dhe qendror dhe lidhjet e tyre me kompanitë e zyrtarëve të qeverisë.Këtu është e rëndësishme të ...

Read More »

US Embassy to take a firm stand on the rule of law and corruption in N. Macedonia!

Who is behind the tragedy in Tetovo? (BRIEF, S. Ibraimi)– The recent tragedy in Tetovo has many links: High corruption at the local and central level and their links to the companies of Zaev’s officials.Here it is important to investigate the officials of Ali Ahmeti’s party, ie the former collaborators ...

Read More »

TETOVA KA NEVOJË TË LIROHET, JO TË VAJTOHET!

Nga Abdulla Mehmeti- Dy fjalë për tragjedinë e fundit në Tetovë Përderisa pushteti mundohet të gjejë njëmijë arsyetime për mbulimin e këtij krimi, që fatkeqësisht nuk është i pari dhe nuk besoj se do të jetë i fundit edhe për një kohë; Përderisa nga të katër anët e botës, sidomos ...

Read More »

ZGJEDHJET E TETORIT ME ELEKTORAT TË PËRÇARË

Nga Selim Ibraimi– Zgjedhjet lokale në Maqedoninë e Veriut do të largojnë nga politika shumë figura dhe parti politike. Kandidatët e partive BDI dhe të ASH-AA-së kanë gjasa reale të fitojnë në komunat shqiptare që në rrethin e parë ose të dytë bazuar në kombinimet në mes partive dhe grupeve ...

Read More »

KUJT I PENGON DREJTËSIA NË MAQEDONINË E V.?

NGA NAZIM ALIMI, SHBA– Në Maqedoninë e Veriut me shumë vonesë kanë filluar punësimet e shqiptarëve në administratën e re post konfiktuale. Në ish RSFJ, numri i të punësuarëve ishte mjaft i ultë, kurse tani ky numër është ndryshe, por jo aq dëshirues. Kjo në fakt ishte rryma serbe dhe ...

Read More »

Konventa e Gjenevës, 1951

Konventa e Refugjatëve e vitit 1951 dhe Protokolli i saj i vitit 1967 janë dokumentet kryesore që formojnë bazën e punës së UNHCR- KR i OKB-së. Me 149 shtete nënshkruese përcaktohet qartë termi “refugjat”, të drejtat e refugjatëve, si dhe detyrimet ligjore të shteteve për t’i mbrojtur ata.

Read More »

N. Macedonia: A country where no one takes responsibility!

By Selim Ibraimi– Dozens dead and hundreds infected with Covid-19 in Northern Macedonia. The Delta variant has already brought to its knees Northern Macedonia and especially the northwestern part of the country where the majority of Albanians live. In the last two months, thousands of citizens from all over the ...

Read More »

Ardhmëria e trishtuar

Blerim Abedini, ISSD-NM Bota ka marr rrugën në tre dekadat e fundit në drejtime të pakuptueshme. Sikur z.Biden iu përgjegj pyetjes se “Nuk e di çka ndodh atje (Afganistan)”! Realiteti dhe jo propaganda mbi sekretet botërore tregojnë ndërgjegjësinë e njeriut mbi çështjet që tangojnë! Është rëndë të përtypësh varfërinë e ...

Read More »

Krizat politike dhe llojet tjera

Blerim Abedini, ISSD-NM Kriza në Afganistan si çlirim psikologjik global. Religjioni i keqpërdoruar për interes politik. Masat autoktone mbi zbutjen e krizave. Përparësitë e kohës mbi tejkalimin e rivaliteteve luftarake ndaj atyre të fuqisë  së butë. Një reportere afgane në emigracion pyeti “Ku është presidenti im zotëri Ghani, pse iku ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );