function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES (page 10)

PROGRAMMES

Allison Carragher: “Ka një tendencë të fortë në Ballkan për t’u përqëndruar në të kaluarën”

Intervistë me studiuesen amerikane Allison Carragher. Allison Carragher është një studiuese në Carnegie Europe, ku ajo specializohet në angazhimin ekonomik në Ballkanin Perëndimor dhe vendet e ish-Jugosllavisë. Intervistoi Selim Ibraimi @CSSDMacedonia. #### CSSDMacedonia: Tre dekada pas shembjes së komunizmit në Ballkan, shtetet e reja ende nuk janë pjesë e BE. ...

Read More »

Allison Carragher: “There’s a strong tendency in the Balkans to focus on the past”

Interview with  Allison Carragher-visiting scholar CARNEGIE EUROPE. Allison Carragher is a visiting scholar at Carnegie Europe, where she specializes in economic engagement in the Western Balkans and countries of the former Yugoslavia. Interviewed by Selim Ibraimi @CSSDMacedonia.   #### The EU, U.S. and others also need to hold accountable those ...

Read More »

Shekulli i dytë amerikan tashmë ka filluar!

NGA SELIM IBRAIMI- Njëqind vjet më parë shekulli amerikan sapo kishte filluar. Britania, Franca, Gjermania dhe Rusia ishin të rraskapitur dhe të thyer nga Lufta e Parë Botërore. Vetëm Amerika, megjithë Gripin Spanjoll që gllabëroi globin, doli fituese nga angazhimi i saj në fund të luftës dhe në të njëjtën ...

Read More »

The second American century has already begun!

SELIM IBRAIMI– One hundred years ago the American century had just begun. Britain, France, Germany and Russia were exhausted and broken by the First World War. Only America, despite the Spanish Influenza that engulfed the globe, emerged victorious from its commitment at the end of the war, and at the ...

Read More »

‘Rrëshqanorët’ nisen drejt qeverisë!

Koment nga Selim Ibraimi- Politika dhe ushtrimi i saj në praktikë ka shumë rëndësi e sidomos në vendet që ende vazhdojnë të lëngojnë nga proceset e tranzicionit ose thënë ndryshe në shoqëritë e ndara etnikisht dhe ku paragjykimet fetare dhe etnike vazhdojnë të dominojnë jetën post- konfliktuale. Ndonjëherë, partië e etnive ...

Read More »

A do të jenë ambasadorët e rinj diplomatë karriere ose aktivistë politik?!

Nga SELIM IBRAIMI– Të gjithë kemi dëgjuar dhe lexuar për ambasadorët, diplomatët dhe të emëruarit tjerë nga shteti. Në shtetet me traditë diplomatike, diplomatët, ambasadorët dhe zyrtartët tjerë të niveleve më të ulta, zgjidhen ose në bazë të përvojës ose siç quhen ndryshe diplomatë karriere ose grupi tjetër zgjidhet nga ...

Read More »

Udhëtimi i nxituar i z. Beshliq!

Nga Selim Ibraimi- Nga qyteti i Shabacit, opozitari dhe politikani i uritur, z. Beshliq, udhëtoi për në Beograd, për t’u takuar me kryeministrin Nikolla Pashiq, me makinën “Ford” e prodhuar në SH.B.A., një tip makine mjaft e kërkuar nga europianët e cila mbërriti në Mbretërinë e Jugosllavisë në mesin e viteve ...

Read More »

Užurbano putovanje g. Bešlić!

Selim Ibraimi-  Iz grada Šabaca, opozicioni i vlastiti gladni političar, gospodin Bešlić, koji je nekoliko puta odavao počast tadašnjim političkim strankama, otputovao je u Beograd na sastanak sa premijerom Nikolom Pašićem, automobilom Ford, američke proizvodnje je stigao u Kraljevinu Jugoslavije sredinom 20-ih godina XX veka. Već je bio svestan činjenice ...

Read More »

Оперативецот на партијата што одлучува за сè!

Коментар на Селим Ибраими-  Во нашите политички партии веќе не е новост кој води и одлучува за кадрите во владата, во партијата, во општините, во општинските совети, ограноци, под-ограноци, во конзулатите, во амбасадите, во дипломатијата, па и на универзитетите, кој ќе биде декан, ректор, професор, асистент и на многу други ...

Read More »

Rrjeti 5G, pozicioni amerikan, Serbia dhe Maqedonia e V.

Selim Ibraimi– 1. Serbia kohët e fundit është bërë një aleat i madh amerikan në politikën afatgjate të strategjisë së madhe të shekullit amerikan. Asnjë vend tjetër nuk e ka quajtur këtë vend aq të rëndësishëm dhe qendror për Shtetet e Bashkuara, se sa vetë zyrtarët e administratës amerikane dhe ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );