Intervisitë me hulumtuesen dhe analisten Serbeze Haxhiaj Intervistoi Selim Ibraimi nga Instituti i Studimeve të Sigurisë dhe Zhvillimit-(ISSDMaqedonia) Kosova dhe Serbia, e mbi të gjitha aleatët e tyre ndërkombëtarë, mund të jenë më të vendosur për të ecur përpara me dialogun dhe ndërtimin e paqes dhe pajtimit. Për këtë ekzistonContinue Reading

SELIM IBRAIMI-INSTITUTI I STUDIMEVE TË SIGURISË DHE ZHVILLIMIT -MAQEDONI (ISSZH) Dita e djeshme ishte ditë jo e mirë, pasi “lufta virtuale” është e pamëshirëshme. Askush nuk e kishte menduar se mëngjesi i fund javës në mes dy ambasadave, asaj amerikane dhe ruse në Maqedoni do të fillonte me ajrin e ndoturContinue Reading

(CSSD-Macedonia)-The new policies of new administration of the U.S. President Donald Tramp was followed by a wave of criticism addressed to US ambassadors in the region, namely in Serbia, the so-called ‘Republika Srpska’, in Macedonia, but also in Albania. At the same time, the developments in the region, especially inContinue Reading

By Selim Ibraimi- The Balkans remain the area of instability. Even though the security and stabilization has been improved since the 1999, the region fails back on current trends. Migration of Syrian refugees dramatically has change the Western Balkans and had direct impact on the feature of the region. Russia’s offensiveContinue Reading

By Selim Ibraimi-Center for Security Studies and Development-Macedonia-(CSSD) Abstract: Energy infrastructure is related to cyber-warfare. Cyber-warfare is an Internet-based conflict involving politically motivated attacks on information network systems. Cyberwarfare attacks can disable official websites and networks, disrupt or disable essential services, steal classified data, and cripple financial systems — amongContinue Reading