SELIM IBRAIMI- Jo të gjithë qytetarët e Maqedonisë e mbështesin anëtarësimin e vendit në NATO. Shqiptarët e Maqedonisë mbi 87 % ndërsa maqedonasit nën 30% që është një indikatorë për ambasadorin në largim Jess L. Baily se procesi drejt NATO-s kalon me mbështetjen masovike nga shqiptarët e Maqedonisë dhe meContinue Reading

SELIM IBRAIMI- [box type=”shadow” ]Forcimi i idesë nga Perëndimi se Maqedonia duhet tëjetë shtet vetëm i maqedonasëve është një qasje e gabuar duke lënë gjurmë për mosmarrëveshje në të ardhmen në Maqedoni dhe e gjithë kjo politikë si nga Shkupi dhe nga jashtë veçse mund ta fuqizojë Rusinë në Maqedoni dheContinue Reading

SELIM IBRAIMI-Shefja e diplomacisë europiane Frederika Mogeherini ka deklaruar se nuk përjashtohet mundësia e shkëmbimit të territoreve por jo në linjat etnike. Ajo ka theksuar se një korrigjim i mundshëm nuk do të duhej të jetë i bazuar përmes vijave tradicionale etnike. “Pavarësisht se për cilat adoptime do të pajtoheshinContinue Reading

Intervistë me Besa Kadriun, ligjëruese në UEJL.Bisedoi Selim Ibraimi nga Platforma Analitike (ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia) [box type=”info” align=”alignleft” ]Fillimisht, Serbia duhet në një të ardhme sa më të afërt ta njohë statusin e pavarësisë së Kosovës me kufijtë aktual të saj të përcaktuar nën ndikimin e faktorit ndërkombëtar. Çdo tendencë e hapave të cilëtContinue Reading

Intervistë me profesorin universitar Dr.Arsim Sinanin.Bisedoi Selim Ibraimi nga Platforma Analitike (ISSDMaqedonia@ISSDMacedonia) ### [box type=”info” ]Ka një tendencë për ta heshtur opinionin publik dhe kjo shihet si një kontroll i fortë që ushtrohet mbi mediat në gjuhën shqipe në Maqedoni, njëjtë si në qeverisjen e Gruevskit. Identiteti ynë është identitetContinue Reading

SELIM IBRAIMI – In the era of global information, state information war and non-state actors, Albanians of Macedonia are represented outside the homeland by embassies and consulates of the Macedonian state. The information on the political and economic situation is unilateral by presenting only the views of the government andContinue Reading

SELIM IBRAIMI–Në epokën e informimit global, luftës informative shtetërore dhe aktorëve jo shtetëror, shqiptarët e Maqedonisë përfaqësohen jashtë atdheut nga ambasadat dhe konsulatat e shtetit maqedonas.Kuptohet informimi mbi gjendjen politike dhe ekonomike është i njëanshëm duke i prezentuar vetëm qendrimet e qeverisë dhe të jetës politike parlamentare. Siç është vërejturContinue Reading

Intervistë me analistin e çështjeve të Ballkanit z.Kurt Bassuener.z Bassuener është bashkë-themelues dhe bashkëpunëtor i lartë i Këshillit të Politikave të Demokratizimit, një think-tank me qendër në Berlin. z. Bassuener është një studiues “Fulbright” dhe kandidat doktorant në Universitetin e Shën Andrews, Shkolla e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Qendra për Studimin eContinue Reading

Intervistë me z.Ramazan Bekteshi, pjesëmarrës aktiv në disa misione të rëndësishme ushtarake dhe paqësore amerikane në Ballkan dhe personalitet me ndikim në administratat amerikane.Intervistoi Selim Ibraimi nga Platforma Analitike (ISSDMaqedonia-@CSSDMacedonia) ### [box type=”info” align=”alignleft” ]Unë jam një optimist i brengosur dhe nëse nuk ndërrohet kushtetuta dhe nëse shqiptarët nuk janë të barabartëContinue Reading

Interview with Mr. Kurt Bassuener, co-founder and senior associate of the Democratization Policy Council, a Berlin-based think-tank. Mr.Bassuener is a Fulbright scholar and PhD candidate at the University of St. Andrews, School of International Relations, Centre for the Study of Terrorism and Political Violence.Interviewed by Selim Ibraimi from the InstituteContinue Reading