BY DR. SELIM IBRAIMI – A solution has been found in Madrid that includes a compromise between the Bulgarian and Macedonian sides which will pave the way for the start of North Macedonia’s talks with the EU after the final acceptance of the proposal by all parties in Skopje. FindingContinue Reading

NGA SELIM IBRAIMI– Është gjetur një zgjidhje që përfshinë një kompromis në mes palës bullgare dhe maqedonase e cila do t’i hapë rrugën fillimit të bisedimeve të Maqedonisë së Veriut me BE-në pas pranimit përfundimtar të propozimit nga të gjitha palët në Shkup. Gjetja e një zgjidhje për Kornizën eContinue Reading

Deklarata e fundit e kryeministrit maqedonas Dimitar Kovaçevski në Parlament sugjeron se qeveria në Shkup vazhdon të mbajë një qëndrim të fortë në bisedimet me Bullgarinë. Kjo ndërkohë dëshmon për procesin e negociatave dhe pozicionin aktual maqedonas. Është ende e paqartë për ndryshimet eventuale të pozicionit bullgar.“Ne duhet të shkojmëContinue Reading

By Dr. Selim Ibraimi– 1. Is the Prime Minister of Montenegro Dritan Abazovic an American player or not ?! Everything should be seen from his action with Serbia and his relations with the church. In North Macedonia, Americans do not have a strong image. After the resignation of former PrimeContinue Reading

BY DR. SELIM IBRAIMI – In the Macedonian-Bulgarian issue, something is wrong, and that is with the policy of North Macedonia, especially with foreign policy say the observers. The statements of the Minister of Foreign Affairs Bujar Osmani differ many times on the same day and this is a product ofContinue Reading

Nga Dr. Selim Ibraimi– Sjelljet e djeshme të deputetit të BDI-së dhe njeriut që BE dhe SHBA pret shumë Arbër Ademi, ishin dëshpëruese për demokracinë e brishtë dhe opinionin. Se si ka filluar ngjarja këtë duhet ta vërtetojnë organet e sigurisë. Veprimet e një deputeti dhe të deputetëve duhet tëContinue Reading

Nga Dr. Selim Ibraimi– 1. A është kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq lojtar amerikan apo jo?! Gjithçka duhet parë nga veprimi i tij me Serbinë dhe marrëdhëniet e tij me kishën. Në Maqedoninë e Veriut, amerikanët nuk kanë një figurë të fortë. Pas largimit të ish- kryeministrit ZoranContinue Reading

NGA DR. SELIM IBRAIMI– Në çështjen maqedono-bullgare diçka nuk është në rregull, dhe atë me politikën e Maqedonisë së Veriut në veçanti me politikën e jashtme. Deklaratat e ministrit të Jashtëm Bujar Osmani janë shumë herë të ndryshme në të njëjtën ditë dhe kjo e zemëron shumë palën tjetër. KurContinue Reading

NGA JUSUF BUXHOVI- Në vend se të implikohet në çështjet identitare që u përkasin maqedonasve dhe bullgarëve, faktori politik shqiptar në Maqedoni, që deri me tash i ka anashkaluar apo manipuluar kërkesat e drejta të shqiptarëve për barazi kushtetuese, duhet t’i rikthehet kodit të barazisë. Pra, të kërkohet barazi kushtetueseContinue Reading

Nga Akademik Abdylmenaf Bexheti- Rektor i Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë Të dashur miq, ka kohë që jam ,,distancuar” nga postimet, posaçërisht të qëndrimeve politike edhe për arsye objektive ndaj pozitës sime institucionale. Por, kësaj radhe nuk munda të qëndroj indiferent ndaj ,,superioritetit” personal të KM shqiptar- Edi Rama,Continue Reading