function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES (page 5)

PROGRAMMES

STACIONI I FUNDIT!

Nga Prof. Dr. Etem Aziri Moto e Bektashive është “Pa mëmëdhe nuk ka fe”. Kurse motoja e imja është se, “Pa bashkëpunim mes pozitës dhe opozitës, çështja shqiptare nuk do të ecë përpara”! Megjithatë sikurse duket, shumica e shqiptarëve në RMV mendojnë ndryshe. Sipas tyre përçarjet brenda shqiptare janë çelësi ...

Read More »

O SA MIRË TË JESH SHQIPTAR NË RMV, O HEJ!!

Nga Prof. Dr. Etem Aziri Dikur Engelsi shkruante se në Ballkan jetojnë fise primitive që e frenojnë Internacionalizmin Proletar! Sa ka gabuar Engelsi? Ndoshta i ka pasur inat popujt e Ballkanit! Mendoni në këtë drejtim! Gëzohem shumë që ne shqiptarët në RMV “e kemi marë fatin në duart tona“. Aq ...

Read More »

Partia e Ahmetit BDI para fraksioneve të reja

Analizë nga Selim Ibraimi– Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) e Ali Ahmetit afro dy dekada pas themelimit dhe ngjitjes në pushtet të Ahmetit ndodhet para thyerjeve të brendshme në luftën për pushtet në mes fraksioneve. Artan Grubi këshilltari politik i Ahmetit dhe njëherit zv. kryeministri i parë i qeverisë dhe ...

Read More »

Zaevi dhe Kasami kundër Ahmetit

Nga Selim Ibraimi- Grafa etnike që Besa dhe Bilall Kasami u zotuan dikur se kanë arritur marrëveshje me kryeministrin Zaev, duket se është vënë në harresë nga Zaevi dhe qeveria e tij. Kasami si politikan i dalë nga BDI-ja e Ali Ahmetit në një lojë me Zaevin duke dashur të ...

Read More »

FUNKSIONET E ZGJEDHJEVE

Nga Prof. Dr Etem Aziri- Duke u nisur nga fakti se për shqiptarët në Kosovë dhe RMV, viti 2021 është vit zgjedhor, është detyrë e politikologëve, sociologëve, psikologëve, filozofëve dhe juristëve t’i shprehin qëndrimet e tyre ndaj zgjedhjeve dhe funksioneve të tyre. Aq më shumë, kur shqiptarët në disa momente ...

Read More »

Cyber security is alarming (e shqipëruar në gj. shqipe)

By Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development-ISSDNM During the last decade, we saw that the World is going to do life duties through digital technology which means easier life compared to the XX century. Developed states as the USA, EU states, Australia, East Asian states, and few others ...

Read More »

QEVERITË E KOALICIONIT NË SHOQËRITË MULTIETNIKE

Nga Prof. Dr. Etem Aziri- Multietniciteti në princip nënkupton bashkëjetesën e më shumë etniteteve në një shoqëri të caktuar. Shtetet multietnike dallojnë ndërmjet tyre në shumë aspekte: E para, për nga përqindja e participimit të një etniteti në numrin e përgjithshëm të popullsisë; E dyta, për nga niveli i kulturës ...

Read More »

Sa shqiptarë nga diaspora e Kërçovës nuk do të mund të regjistrohen?!

Nëse qeveria e Maqedonisë Veriore ka qasje refuzuese ndaj propozimeve të opozitës ASH-AA, atëherë pse si opozitë duhet t’i votoni ligjet që janë me karakter diskriminues?! Ligji i regjistrimit do të lë mbi 143 mijë shqiptarë nga Maqedonia e Veriut jashtë procesit të regjistrimit. A e din Arbër Ademi se ...

Read More »

Beshliqi kalon në Partinë Fshatare, porositë traktorë ‘Ferguson’ për fushatën zgjedhore

Nga Selim Ibraimi-  1.Tashmë Beshliqi kishte ndërtuar një karrierë të mirë në kurriz të popullit dhe anëtarësisë. Nga Banati e deri në Banovinën e Vardarit, politika e Beshliqit shihej si model për politikanët lokalë që dëshironin të bënin karrierë por të varur nga Partia Fshatare dhe zyrtarët maqedonas të asaj ...

Read More »

PARTITË POLITIKE DHE SINQERITETI!

Nga Prof. Dr. Etem Aziri  –Sikurse duket shqiptarët për nga natyra lindin politikolog. Secili ka aftësi të sqaron politikën si përditshmëri dhe politikëbërjen si proçes. Sot e shoh sa kam gabuar kur jam përcaktuar të studioj shkencat politike dhe aq më shumë që kam shkruajtur libra të tërë, për partitë ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );