function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES (page 4)

PROGRAMMES

Companies in the Balkans- III (1902-1918)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development, ISSD-NM When we are geting sources from previous centuries, we will face mix of events in certain society. We can’t forget bloody wars in Europe which prevented progress of nations. Some of the important events as inventions in the World and wars ...

Read More »

Kompanitë në Ballkan- III (1902-1918)

Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim, ISSD-NM Fillimi i shekullit të XX-të pason me ngjarje si në aspektin e inovimeve, biznesit ashtu edhe në luftërat e ndryshme që kanë bllokuar herë pas here zhvillimin ekonomik të një vendi që kishte pozitë gjeostrategjike. Disa nga momentet më të ...

Read More »

Zajevi me shokë premton rrush dhe duhan

Selim Ibraimi- Zajevi me shokë ka premtue se rrush dhe duhan duhet me i qitë popullit për me e ndalë smundjen ngjitse që e ka kapë sa muj dërzhavën. Pasi vllada e tij me shokët e koalicisë nuk kishte sigurue ma shumë vaksina nga bota, premijeri i ishte drejtue Beligradit ...

Read More »

Dilemat e përhershme të Ziadin Selës

Koment nga Selim Ibraimi, Uashington- Ziadin Sela lideri i Aleancës së Shqiptarëve (ASH) që gëzon autoritet brenda dhe jashtë për lëvizjet gjatë rrëzimit të Gruevskit në vitin 2017 ka mjaft çështje të hapura në vendin e tij. Me 12 deputetë nga koalicioni i përbashkët me Alternativën e Afrim Gashit (AAA), ...

Read More »

Bilall Kasami nuk tha një fjalë për librin fyes dhe nuk e vizitoi Albinin

Koment nga Selim Ibraimi, Uashington– Dikur Billal Kasami kryetar i Besës bashkë me Afrim Gashin tani kryetar i partisë Alternativa e kishin vizituar disa herë Albin Kurtin e VV-së. Në fushatën aktuale të Kosovës për zgjedhjet e 14 shkurtit që i bie në Ditën e Shën Valentinit, Kasami tashmë në ...

Read More »

Vajmedet për diplomacinë!

Nga Selim Ibraimi, Uashington- Me vite të tëra kërkonim shqiptarë të punësohen në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë Veriore (MV). Disa individë zunë pozita në kohën e PPD-së, të tjerë ishin nga rrethi i brendshëm i LSDM-së e disa të tjerë me Gligorovin apo Cërvenkovskin. Një grup tjetër duke i ...

Read More »

Një lider i madh pa popull

Nga Selim Ibraimi, Uashington- Vetmia që e shoqëron një lider është më thellë kur ai ballafaqohet me veten e tij për dështimet apo objektivat e parealizuara. Kështu duket një lider në botën liberale dhe në vendet që kanë zhvillim të konsiderueshëm ekonomik dhe përgjegjësi pozitash. A  mund të besojmë ne ...

Read More »

Companies in Balkans-I (1858-1865)

Blerim Abedini, ISSD- North Macedonia If we look back in history by some internet sources for Balkans and its economic development from 19C century until today, we will understand how business sector had political impact. How much democracy was presented in some countries due to situation according to recent years. ...

Read More »

Kompanitë në Ballkan-I (1858-1865)

Nga Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim, Maqedonia Veriore Nëse shikojmë në histori nga burime që i kemi në disponim nëpërmjet internetit, Ballkani gjatë zhvillimit ekonomik nga shekulli XIX e deri sot, do të kuptojmë se si sektori i biznesit u përball me sfida të natyrës politike ...

Read More »

Ahmetijeva stranka DUI pred novim frakcijama

Sastanak u Rečici ubrzao je proces raspada i pojave novih frakcija koje je predvodio Medziti. Medzitova “frakcija” mora se oblikovati pre lokalnih izbora. Da bi se razlikovao od grupe DUI koja je nekada podržavala bivšeg šefa obaveštajne službe S. Miajlkova, Medziti ne bi trebalo da se plaši da pokaže razlike ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );