function add_custom_script_to_wp_head() { } add_action( 'wp_head', 'add_custom_script_to_wp_head' );
Home / PROGRAMMES (page 3)

PROGRAMMES

Tensionet etnike po rriten në Maqedoninë Veriore

Nga Selim Ibraimi– Tensionet e brendshme etnike po rriten në Maqedoninë Veriore. Mungesa e sundimit të ligjit, ndikimi politik në gjyqësor dhe paragjykimet ndëretnike e kanë bërë të vështirë për shtetin të funksionojë në mënyrë të barabartë për të gjitha grupet etnike. Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) e Ali Ahmetit ...

Read More »

Ethnic tensions are rising in Northern Macedonia

By Selim Ibraimi- Washington– Internal tensions are rising in Northern Macedonia. Lack of rule of law, political influence in the judiciary and interethnic prejudices have made it difficult for the state to function equally for all ethnic groups. Ali Ahmeti’s DUI, which has been in power since 2002, has been ...

Read More »

Companies in the Balkans-VI (1930-1933)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development ISSD Some important historical and political events related to establishing companies in the Balkans are: Albania- When Fan S. Noli became Prime Minister in 1924, then Ahmed Zogu exiled to Serbia, in December 1924. After a while, Ahmed Zogu backed by the ...

Read More »

JU FLET LIDERI!

Nga Selim Ibraimi, Uashington– Drejtuesi i Lëvizjes “Besa” Bilall Kasami pas ikjes misterioze të ish shefit të inteligjencës maqedonase Sasho Mijallkov është shprehur në një debat televiziv se shteti ka dështuar për të parandaluar largimin e tij. Konstatimi është i vërtetë dhe qëndron, pasi qeveria ku bën pjesë ai me ...

Read More »

Kompanitë në Ballkan-V (1927-1929)

Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim ISSD-NM Burimet historike për Ballkanin në shekullin XX, tregojnë se sektori i biznesit është përballur me sfida politike. Kompanitë në Ballkan janë ndihmuar nga ndërmarrjet perëndimore. Ky përparim teknologjik ka ndodhur në sektorët si: industria ajrore, industria ushqimore, industria e makinave, ...

Read More »

Companies in the Balkans-V (1927-1929)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development ISSD-NM The historical sources for the Balkans in the XX century tell us that the business sector faced political challenges. Companies in the Balkans have been helped by Western companies. This technological progress in many sectors as Air industry, Food industry, Machine ...

Read More »

Beshliqi viziton Kodrën e Diellit

Nga Selim Ibraimi- Pas suksesit me planin e shpërndarjes së traktorëve dhe përgatitjet për fillimin e punëve pranverore, z. Beshliqi një ditë vendosi të ngjitej si dikur në shpatiet e Malit Sharr. Kishin kaluar disa vjet që ai nuk e kishte marrë këtë rrugë të gjatë deri në pushimoren e ...

Read More »

Zekolli:” Tentativat për zyrtarizim të Salafi/Wahabi ideologjive janë vazhdimësi e politikës përçaj-e-sundo”

Analisti politik Arsim Zekolli në një postim në rrjetin FB thotë se tentativat për zyrtarizim të Salafi/Wahabi ideologjive janë vazhdimësi e politikës përçaj-e-sundo, si konstantë e politikave koloniale ndaj shqiptarëve. Dëshira për zyrtarizim indirekt të Salafi/Wahabi ideologjisë si Pykë në shoqërinë muslimane përmes rrënimit të BFI-së dhe infiltrimit të tyre ...

Read More »

Companies in the Balkans-IV (1920-1926)

Blerim Abedini, Institute for Security Studies and Development, ISSD-NM Some events from 1920 to1926 are: (1920 y.) Women won the right to vote with the 19th Amendment. The first commercial radio broadcast aired. The League of Nations was established. There was a bubonic plague in India. (1921 y.) The Irish Free State was ...

Read More »

Kompanitë në Ballkan-IV (1920-1926)

Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim, ISSD-NM Disa ngjarje nga viti 1920 deri në vitin 1926 janë: (Viti 1920) Gratë fituan të drejtën e votës me amendamentin e 19-të në ShBA. Transmetimi i parë në radio u transmetua. U krijua Lidhja e Kombeve. Kishte një murtajë në ...

Read More »
function add_custom_script_to_wp_footer() { } add_action( 'wp_footer', 'add_custom_script_to_wp_footer' );