By Selim Ibraimi- Ali Ahmeti’s DUI lost the local elections in the big cities and won in the rural areas. Ahmeti’s DUI ran in the election with “HIP- HOP” and disgusting propaganda that brought debacle to the cities where the majority of Albanians live in N. Macedonia. Bilal Kasami’s BesaContinue Reading

Koment nga Dr. Selim Ibraimi– Kreu i L. BESA Bilall Kasami nuk ka shumë kohë deri në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në Maqedoninë e Veriut. Ai duhet të ndërmarrë disa veprime. E para, është informimi i kryesisë, degëve dhe nëndegëve se marrëveshja me ASH-në do të jetë “gjithëpërfshirëse”Continue Reading

Dr. Selim Ibraimi comes with the newest book “The Influence of Russia in the Western Balkans”, published by @ISSDMacedonia. Book reviewers are Anton Pancev, Ph.D., and Etem Aziri, Ph.D. The book is in the Albanian language. Preface             The study “Russia’s Influence in the Western Balkans” is one of theContinue Reading

By Blerim Abedini, ISSD-NM Mr. Abedini is a researcher of cyber studies and disinformation The history of online voting is not far off but it belongs to this century. There are several countries in the world that include dual voting as, online and standard. The first expertise in 2004 hadContinue Reading

Nga Blerim Abedini, ISSD-NM Z. Abedini është hulumtues i studimeve kibernetike dhe dezinformimit. Historiku i votimit nëpërmjet internetit nuk është e largët, por i takon këtij shekulli. Në botë numërohen disa shtete që inkuadrojnë votimin e dyfishtë si me internet dhe atë standarde. Ekspertiza e parë në vitin 2004 përContinue Reading

By Dr. SELIM IBRAIMI- Just as the EU and the US welcomed the recent license plate agreement between Serbia and Kosovo at the Brdo Summit, the European bureaucracy once again showed that there is no clear and long-term strategy for enlargement with new members from the Western Balkans. Some haveContinue Reading

Пишува: Доц. д-р Спас Ташев Односите меѓу македонските Бугари и Албанците во различни периоди никогаш не биле секогаш еднозначни. Уште од времето на османлиската власт, водачите на двете групи се поддржувале меѓусебно, но кога предложените решенија во нивните национални програми територијално се поклопувале, соработката се претворала во делумен антагонизам. Меѓутоа,Continue Reading

Nga Uk LUSHI, SHBA– Tash, pas gabimeve me tankse dhe ushtri si dhe humbjes së Vuçiqit në çështjen e targave, ne shqiptarët duhet të ndryshojmë praktikën e deritashme të parcialitetit.Si?1) KM Kurti, i cili nuk bashkëpunonte me krerët e qeverive në të kaluarën, duhet të punojë bashkë me opozitën dheContinue Reading