Blerim Abedini, Instituti për Studime të Sigurisë dhe Zhvillim, ISSD-NM Fillimi i shekullit të XX-të pason me ngjarje si në aspektin e inovimeve, biznesit ashtu edhe në luftërat e ndryshme që kanë bllokuar herë pas here zhvillimin ekonomik të një vendi që kishte pozitë gjeostrategjike. Disa nga momentet më tëContinue Reading

Selim Ibraimi- Zajevi me shokë ka premtue se rrush dhe duhan duhet me i qitë popullit për me e ndalë smundjen ngjitse që e ka kapë sa muj dërzhavën. Pasi vllada e tij me shokët e koalicisë nuk kishte sigurue ma shumë vaksina nga bota, premijeri i ishte drejtue BeligraditContinue Reading

Nga Selim Ibraimi, Uashington- Me vite të tëra kërkonim shqiptarë të punësohen në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë Veriore (MV). Disa individë zunë pozita në kohën e PPD-së, të tjerë ishin nga rrethi i brendshëm i LSDM-së e disa të tjerë me Gligorovin apo Cërvenkovskin. Një grup tjetër duke iContinue Reading

Blerim Abedini, ISSD- North Macedonia If we look back in history by some internet sources for Balkans and its economic development from 19C century until today, we will understand how business sector had political impact. How much democracy was presented in some countries due to situation according to recent years.Continue Reading

Mike Pence edhe njëherë na mësoi se jetëgjatësia e shtetit nuk mund të matet me mandatet e pushteteve, madje edhe me çmimin nëse konfrontohesh hapur me qëndrimet (jo korrekte) të drejtuesve të partisë që i takon. Fundja, kjo është Amerika e cila edhe kur gabon, na jep leksione të vyeshme!Continue Reading

Blerim Abedini- Institute for Security Studies and Development, (ISSD-NM) University of Tetovo of 1994 began with subjects left from Yugoslavia as parallelism with Cyril and Metody study programs in Skopje. Albania in 1990 had understanding for new era, which has to embrace, as it was western work of universities andContinue Reading

Nga Selim Ibraimi- Optimizmi i MPJ -së Bujar Osmani, se punët janë duke shkuar në drejtim të zgjidhjes së krizës në mes Shkupit dhe Sofjes, nuk është diçka e re dhe për tu habitur. Megjithatë, dy skenarët e Osmanit tregojnë për mentalitetin që ekziston në qeverinë e MV-së dhe në sektorëtContinue Reading